5 destinaţii turistice pe cale de dispariţie

ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă jpeg

Schimbările climatice, natura şi omul ameninţă existenţa unora dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Veneţia, Marea Moartă, Las Vegas, Insulele Maldive sau Las Vegas-ul ar putea avea zilele numărate.

Veneţia (Italia)

Romanticul oraş italian se scufundă lent,de o mie de ani încoace,din cauza evoluţiei lagunei în care este situat. În timp ce nivelul apei creşte mai repede ca oricând,se estimează că Veneţia se scufundă în medie cu doi milimetri pe an,producându-se frecvent inundaţii.

Marea Moartă (Israel,Cisiordania şi Iordania)

Marea Moartă,cu oglinda apei la aproape 430 de metri sub nivelul mării,scade cu câte un metru pe an. În acest ritm vertiginos,ar putea seca. Scăderea debitului râului Iordan care o alimentează ameninţă cu dispariţia acest ecosistem unic în lume.

Insulele Maldive

Schimbările climatice ameninţă să şteargă de pe hartă acest loc paradisiac. Potrivit ONU,exoticul arhipelag al Maldivelor se află la numai un metru deasupra nivelului mări,iar în 2100 arhipelagul va fi nelocuibil,pentru că insulele vor dispărea înainte de sfârşitul secolului.

Taj Mahal,Agra (India)

Taj Mahal,una dintre cele şapte noi minuni ale lumii,se degradează pe zi ce trece din cauza poluării aerului şi renovărilor de proastă calitate. Pentru conservarea monumentului,au fost impuse restricţii activităţilor industriale din zonă.

Las Vegas (SUA)

Oraşul Păcatelor ar putea să dispară peste câţiva ani. Las Vegas,situat în sudul statului Nevada,în aridul deşert Mojave,se va «usca» dacă rezervele de apă se vor termina. Oraşul se confruntă de câţiva ani cu una dintre cele mai mari crize de apă,dar situaţia s-a agravat în ultimele luni,din cauza marii secete din regiune.

Sursa:Agerpres.ro.