5 oraşe de vizitat toamna

1 83425 original jpg jpeg

Roma, acoperişuri cu soare tomnatic

Culorile toamnei se reflectă cel mai frumos pe clădirile care au atât de multe poveşti de spus. Soarele priveşte trufaş acoperişurile caselor şi oferă un spectacol inedit. Dacă vizitezi Roma în octombrie, vei avea ocazia să vizitezi monumentele ei în linişte, fără agitaţia care cuprinde oraşul în celelalte luni ale anului. Piaţa Spaniei te va aştepta să savurezi o ingheţată pe celebrele ei scări şi te va îndemna să hoinăreşti apoi pe străzile pline cu cafenele şi magazine. În apele strălucitoare ale Fontanei di Trevi vei arunca bănuţul şi îţi vei pune o dorinţă, iar ruinele Colosseumului te vor îndemna să le cunoşti istoriile nemuritoare.

Dubrovnik, muzeul în aer liber

Oraşul croat de la marginea Mării Adriatice te va fermeca în această perioadă a anului. Dubrovnikul are un aer deosebit atunci când străzile sunt mai libere şi te poţi bucura de frumuseţea lui, în tihnă. Clădirile din cărămidă roşie, peste care străluceşte soarele tomnatic, zidurile care împrejmuiesc Centrul Vechi al oraşului, aerul plăcut şi vremea blândă te îndeamnă la plimbări lungi, având ca scop doar delectarea ochiului şi minţii. Străzile din Dubrovnik sunt din marmură, ceea ce oferă un aer aparte locului şi te face să te crezi într-un muzeu în aer liber. Te poţi bucura şi de apusul spectaculos, dacă plimbi de-a lungul uneia din plajele oraşului.

Viena, faţade colorate

Toamna se vede mai frumos în Viena! În amestecul de vechi şi nou, clădirile cu arhitectură impozantă se alătură clădirilor moderne. Viena este printre puţinele oraşe austriece în care această combinaţie se armonizează firesc. O plimbare prin grădinile Palatului Schönbrunn îţi dă ocazia de a păşi pe covorul ruginiu, iar la Casa Hundertwasser regăseşti chiar pe faţadă culorile autumnale, aceasta fiind ornamentată în nuanţe diferite. Fiecare persoana care locuieşte acolo are dreptul să îşi zugrăvească peretele exterior în culoarea dorită. Astfel, în tandem cu copacii arămii, galbeni sau cărămizii, clădirea formează un tablou unic. Tot Viena te îndeamnă la o plimbare cu birja, pentru a saluta din mers principalele monumente ale oraşului sau de ce nu, pentru a-ţi încânta ochiul cu străduţele care au un farmec aparte, pline de cafenele şi magazine de suvenire.

Budapesta, istorie la Dunăre

Podul cu Lanţuri de pe Dunăre, care separa cele doua zone ale orasului, Buda si Pesta, este o încântare pentru turistul dornic să descopere două lumi, două perspective. Toamna este anotimpul ideal pentru a vizita capitala Ungariei, datorită monumentelor care se încadrează perfect pe fundalul galben-arămiu. O plimbare pe Dunăre cu vaporaşul, apoi o vizită în parcul oraşului sau pe Insula Margareta, unde vei admira şi animăluţele din grădina zoologică amenajată acolo, vor fi perfecte în această perioadă.

Dresda, oraşul de pe Elba

Aflat pe valea râului Elba, oraşul german Dresda este fermecător, deşi a trecut printr-un război în care a fost distrus aproape în totalitate. A fost reconstruit ulterior, în cele mai mici detalii. Locul îţi oferă ocazia să răsfoieşti o pagină de istorie, oferindu-ţi prilejul de a vizita muzee, biserici şi grădini, de a afla tainele fiecărui monument. Poţi face o croazieră cu barca pe Elba, pentru a vizita Palatele Pillnitz, sau poţi vizita Grădina Mare, un punct turistic important, deoarece găzduieşte Palatul de vară, Grădina Zoologică şi Grădina Botanică. Aici vei admira toamna în toată splendoarea ei.