Castelul Chantilly, proprietatea unui prinţ colecţionar

1 69591 original jpg jpeg

Domeniul Chantilly, una dintre bijuteriille patrimoniului francez, este opera unui om cu un destin excepţional: Henri d’Orléans, duc d’Aumale (1822-1897), al cincilea fiu al reginei Marie-Amélie şi al regelui Louis-Philippe, ultimul rege al francezilor.

Datorită dispoziţiilor testamentare ale ducelui d’Aumale,Chantilly rămâne şi astăzi un izvor de frumuseţi care conservă farmecul secolului XIX,constituind o incursiune unică în timp în inima unui domeniu princiar. Dincolo de grandoarea castelului,proprietatea se remarcă prin vastele sale colecţii,pornind de la cărţi rare,tablouri şi obiecte de artă,adunate de către duce în cursul campaniilor sale militare şi mai ales în timpul exilului său la Londra.

Un destin excepţional

În 1830,ducele d’Aumale,în vârstă de opt ani la acel moment,moşteneşte Domeniul Chantilly,împreună cu o avere imensă,de la naşul său Louis-Henri-Joseph de Bourbon,ultimul prinţ de Condé. El devine astfel unul dintre cei mai importanţi proprietari de terenuri din Franţa,care nu va înceta de-a lungul vieţii să aducă omagiu predecesorilor săi. Student la colegiul Henri IV,cu un viitor luminous în faţă,prinţul se orientează spre o carieră militară. Primele campanii au fost în 1840 în Algeria,devenind guvernator general al Algeriei în 1847. Aceste funcţii nu-l fac însă să uite de Chantilly. În timpul Monarhiei din Iulie (1830-1848),puţin după căsătoria cu Marie-Caroline de Bourbon-Sicile,decorează apartamentele private de la Chantilly,construieşte o galerie de lemn şi intenţionează să reconstruiască „marele castel”. Aceste planuri vor fi întârziate,deoarece  trebuie să părăsească Franţa după Revoluţia de la 1848 care aboleşte monarhia.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg