Cel mai vechi restaurant din SUA are 350 de ani şi încă funcţionează. Artişti celebri au avut aici seri legendare

1 shutterstock 1645481881 jpg jpeg

Situată în Newport, Rhode Island, taverna White Horse este cel mai vechi restaurant atestat din SUA şi are nu mai puţin de 350 de ani. În ​​primii 21 de ani, a fost locuinţă privată, înainte de a fi transformată într-o tavernă de William Mayes, în 1673.

Taverna a devenit un loc respectabil de întâlnire pentru afaceriştii vremii, iar mai târziu a oferit cazare şi servicii de pensiune. Aşa cum îi stă bine oricărui stabiliment vechi de secole, taverna se poate "mândri" că este bântuită de fantomele unor clienţi care au murit aici în condiţii suspecte, după ce restaurantul a fost preluat de fiica lui Mayes, Mary Mayes Nichols şi de soţul ei, Richard.

Restaurantul a fost deţinut de câteva generaţii ale familiei Nichols, dar a fost vândut lui Thomas şi Bridget Preece în 1895. Clădirea a devenit aproape o ruină până în 1954. Din fericire, familia Van Buren a făcut o donaţie generoasă şi vechea tavernă a fost restaurată. Proprietatea a fost numită monument istoric în 1972. Unitatea continuă să servească „tot felul de băuturi tari”, pe care William Mayes Jr. a început să ofere în meniul tavernei când era proprietar în 1702.

White Horse Tavern este fainos deoarece era locul în care artişti şi scriitori celebri făceau beţii memorabile în anii 1960 şi 1970. Printre aceştia s-au numărat Bob Dylan, Richard Farina,  Dylan Thomas, Norman Mailer, Jim Morrison, Adam Leonard, Delmore Schwartz şi Hunter S. Thompson.

Restaurantul încă primeşte clienţi şi este descris ca fiind de lux şi „scump” pe Google Reviews. Unele dintre cele mai bine vândute preparate din meniu sunt supa de moluşte, friptura de vită Wellington şi stridiile.  

Pe  8 iulie 2020, restaurantul White Horse a avut licenţa de băuturi suspendată temporar de către New York State Liquor Authority pentru încălcarea regulilor privind distanţarea socială în timpul pandemiei COVID-19.

FOTO Shutterstock