Cele mai frumoase destinaţii de Paşte, în România

1 68117 original jpg jpeg

Anul acesta, Paştele cade pe 1 mai, odată cu Ziua Muncii, deci avem două motive consistente să ne bucurăm de timpul liber alături de cei dragi.

Vestea mai puţin bună este că 1 mai pică duminică,deci va trebui să concentrăm cât de mult putem activităţile pentru aceste evenimente. Iată câteva destinaţii de Paşte,unde poţi merge să te deconectezi.

Unele sunt la o aruncătură de băţ,altele puţin mai ferite de agitaţia urbană. Cum 1 mai rimează foarte bine cu litoralul românesc,una dintre cele mai frumoase destinaţii de Paşte de anul acesta ar putea fi la mare.

Constanţa şi Mamaia

Foarte mulţi români obişnuiesc să-şi facă rezerve la mare în această perioadă. Fie că plouă,fie că e soare,proprietarii de hoteluri,restaurante şi cluburi aşteaptă turiştii cu braţele deschise.

Iar marea,după o iarnă capricioasă şi o primăvară cu toane este mai frumoasă ca oricând. Poţi să asişti la Înviere de pe plajă. Ce poate fi mai spectaculos?

Braşov şi împrejurimi

Nu te poţi plictisi de Braşov oricât l-ai vizita. Este un oraş frumos,încărcat de istorie impresionantă,iar arhitectura este spectaculoasă. Ai ce vizita în această mică vacanţă de Paşte,petrecută la poalele de pe Tâmpa.

Dacă ai timp,dă o fugă şi în Poiana Braşov. Peisajele sunt de-a dreptul rupte din poveşti,iar locurile unde poţi petrece alături de cei dragi sunt larg deschise pentru turişti.

Perla Carpaţilor

Fă rezervare chiar acum,dacă vrei să-ţi petreci weekendul de Paşte în Sinaia. Ca în fiecare an,este posibil ca staţiunea să fie plină,pentru că „Perla Carpaţilor“ continuă să fie veşnic plină de surprize.

În caz că nu ai văzut Castelul Peleş,acum e ocazia să te bucuri de frumuseţea lui impresionantă. De asemenea,vizitează Pelişorul,Mănăstirea Sinaia,Cazinoul Sinaia şi nu uita de Casa Memorială „George Enescu“.

Bran

Rămânem tot la munte şi îţi recomandăm o destinaţie la care poţi ajunge în câteva ore din Bucureşti. Pe lângă Castelul Bran,pe care vizitându-l te vei încărca de energie infinită,poţi străbate la pas toată localitatea,mai ales după mesele încărcate.

Peisajele mirifice te vor ajuta să te destinzi şi să intri într-o poveste plină de istorie învăluită de frumuseţea sălbatică a naturii.

Bucovina

Nu numai Bucovina,ci întreaga parte de Nord a Moldovei poate fi considerată o destinaţie de vis pentru petrecerea Paştelui. Aici sunt poate cele mai mai frumoase biserici din ţară,iar tradiţiile foarte frumoase sunt respectate întocmai. Ştiai că din această zona vine şi obiceiul încondeierii oulor de Paşte?