Cele mai frumoase grădini secrete din lume. Pentru a vizita unele dintre ele, trebuie să faci rezervare

1 shutterstock 784835587 jpg jpeg

Grădina este acel loc plin de flori care te relaxează prin frumuseţea şi delicateţea lor. Există grădini secrete încântătoare ascunse peste tot în lume, care aşteaptă să fie descoperite şi să bucure vizitatorii cu frumoasele lor flori.

Secole de-a rândul, oamenii au amenajat grădini ca un mod de a-şi petrece timpul în aer liber şi de a se bucura de frumuseţea naturii, dar nu toate grădinile sunt deschise pentru publicul larg sau uşor accesibile. Mulţi artişti celebri, antreprenori, monarhi şi urbanişti s-au bucurat să creeze grădini frumoase care sunt învăluite în mister. Unele grădini au inspirat scriitorii, altele sunt situate lângă temple şi necesită o rezervare făcută cu săptămâni înainte de vizitare. Am ales unele dintre cele mai interesante grădini secrete din lume care chiar pot fi vizitate.

Koke-dera de la Templul Saihoji

Este cunoscută şi sub numele de grădina cu muşchi sau Koke-dera şi este unul dintre puţinele temple din Kyoto pentru care vizitatorii trebuie să solicite o invitaţie prin poşta electronică, la o distanţă de câteva săptămâni de momentul în care vor s-o viziteze. Vizitatorii trebuie să participe la rostirea şi scrierea dorinţelor lor înainte de a vizita faimoasele grădini. În acest fel, călugării sunt capabili să întreţină templul şi grădina şi să împiedice distrugerea locului din cauza turismului de masă.

Locul care a inspirat-o pe autoarea romanului „Grădina secretă”

Una dintre grădinile celebre ferite de ochii lumii este cea din apropierea conacului Great Maytham Hall, din Kent, Anglia. În anul 1898, conacul a fost închiriat de Frances Hodgson Burnett, scriitorul romanului pentru copii „Grădina secretă”, publicat în anul 1911. Când s-a mutat, abia a putut deschide poarta către grădina secretă din cauza iederii care se întinsese necontrolat. În cele din urmă, la fel ca fetiţa Mary, eroina cărţii ei, autoarea a găsit intrarea cu ajutorul unei păsări aşezate pe o ramură. A urmat reamenajarea grădinii în care scriitoarea şi-a dorit să fie plantate flori variate, mai ales trandafiri căţărători. Grădinile proprietăţii au fost proiectate de arhitectul britanic Sir Edwin Lutyens, cunoscut pentru proiectarea fostei capitale indiene britanice New Dehli. În anul 1908, Burnett a vândut proprietatea şi s-a mutat în Statele Unite ale Americii, luând cu ea ideea scrierii unui roman care a cucerit generaţii de copii.

Grădina închisă din Dunbar

Această grădină din zona veche a Edinburgh se află în mijlocul agitaţiei din capitala Scoţiei. Este inspirată de stilul şi caracterul secolului al XVII-lea. Vizitatorii trebuie să se aventureze de-a lungul unor alei înguste pietruite, care se deschide către un spaţiu verde luxuriant, cu baldachin, plin de tot felul de flori. În ciuda faptului că grădina a fost amenajată abia în anul 1976, o plimbare prin această grădină te transportă instantaneu la sfârşitul epocii elisabetane.

Proprietatea viticolă Newton

În Valea Napa din California, SUA, se află o prietate viticolă, un spaţiu verde uluitor, considerat unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale regiunii. Modelată după Grădinile din Versailles, această frumoasă grădină a fost creată de fondatorul lui Newton, Peter Newton, care a vizitat cele mai frumoase grădini din Marea Britanie. Grădina secretă este înfrumuseţată de lavandă, mai multe soiuri de trandafiri şi pomi fructiferi, precum şi pini. Cei care doresc să-i admire frumuseţea pot face rezervare pentru un tur sau o degustare, inclusiv o experienţă privată care îi duce pe oaspeţi în cel mai înalt punct al proprietăţii pentru a se bucura de privelişti uimitoare.

Le Jardin Secret din Marrakech

Locul numit Le Jardin Secret, din Marrakech, Maroc, a fost creat în secolul al XVI-lea, când sultanul Moulay ‘Abd-Allah a urbanizat districtul Mouassine al oraşului. În anul 1998, au început lucrările de renovare a proprietăţii, iar grădina a fost redeschisă în 2016, oferind o arhitectură spectaculoasă.

Grădina este împărţită într-un spaţiu verde islamic şi exotic pentru a onora atât istoria bogată a oraşului, cât şi unele dintre cele mai frumoase vegetaţii din lume. Grădina islamică este concepută pentru a evoca o imagine a cerului descrisă în Coran, în timp ce grădina exotică aduce un omagiu aspectului experimental al grădinilor de odinioară din Marrakech.

FOTO: Shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg