Cele mai frumoase locuri din Anglia

1 64445 original jpg jpeg

Imaginea pe care mulţi şi-au format-o despre Anglia este că nu pare prea interesantă la prima vedere, asta pentru că ploile şi vremea veşnic urâcioasă îi ţine pe oameni la distanţă. Şi totuşi, Anglia are multe locuri cu peisaje care merită descoperite. Iată unele dintre cele mai frumoase locuri din Anglia.

Imaginea pe care mulţi şi-au format-o despre Anglia este că nu pare prea interesantă la prima vedere,asta pentru că ploile şi vremea veşnic urâcioasă îi ţine pe oameni la distanţă. Şi totuşi,Anglia are multe locuri cu peisaje care merită descoperite. Iată unele dintre cele mai frumoase locuri din Anglia.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – dacă vrei cultură şi istorie,Cambridge este locul perfect

Pentru cei care caută educaţie,cultură şi peisaje istorice,Cambridge este locul perfect dacă eşti în Anglia. Situat la cca 80 de km de capitală,oraşul celebrei universităţii care îi poartă numele,aveţi multe lucruri interesante de auzit şi văzut aici. Fondat în 1209,oraşul adăposteşte cam 20% din populaţia locuitorilor,în număr de 123 de mii. Podul Mathematical Brisge,Muzeul Fitzwilliam şi plimbările cu barca pe Râul Cam sunt doar câteva lucruri pe care le poţi face în Cambridge. În plus,experienţa unică de a fi printre cei mai buni studenţi poate fi extrem de plăcută.

Cu un gigantic patrimoniu naţional,localizat între râul Foss şi râul Ouse,oraşul York este printre cele mai mari şi frumoase oraşe-fortăreaţă din Anglia. Locuri de unde poţi vedea panorame extraordinare este turnul Clifford,construit în secolul 13 de Henric al III-lea. Catedrale antice,unde te poţi bucura de opere de artă remarcabile şi multe alte surprize te aşteaptă în acest oraş istoric.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – pentru cine vrea mister şi aventură,Stonehenge oferă tot tacâmul

În preajma lor s-a creat un adevărat mister,iar cercetătorii încă nu au putut elucida aşezarea şi tehnica aducerii lor acolo. Este vorba despre Stonehenge,printre cele mai importante atracţii turistice ale Angliei. Se presupune că au fost aduse de oamenii din Neolitic şi Epoca de Bronz în urmă cu 2500 de ani,dar nu s-a ajuns la vreo concluzie legată de cum au fost transportate şi de ce au fost aşezate. Cu siguranţă multe alte legende se învârt în jurul acestor misterioase pietre,deci nu trebuie să eziţi să încerci să afli dacă ajungi în Anglia.

Pentru cei care doresc să vadă fosile şi roci de peste 185 de milioane de ani,când continentele s-au separat,trebuie să vadă Coasta Jurassica,porţiunea dintre Bournemouth şi Exmouth. Vei găsi aici muzee care explică tot ce vrei să ştii despre acest loc cu lux de amănunte.

Oxford,un alt centru cultural al Europei,era cunoscută pe vremuri cu numele de Oxenaforda. Una dintre cele mai vechi universităţi din lume,fondată în secolul 12,Oxford este cunoscută ca fiind cea mai veche universitate în care se vorbea engleză. Castelele şi catedrala creştină fac parte din decorul interesant,deci nu trebuie să ratezi vizitarea oraşului.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – pentru o mini-vacanţă în staţiune sau într-un oraş grandios,alege St. Ives sau Londra

Cea mai populară staţiune de vacanţă a Angliei,cel mai bun oraş de pe malul mării UK,este St. Ives,unicul port din sud-estul Angliei. Galeriile de artă,casele pitoreşti şi buticurile merită tot efortul.

Şi,bineînţeles,dacă nu ai vizitat încă capitala acestei ţări,Londra este un oraş grandios,ce se remarcă prin cultura şi măreţia lui. Palatul Buckingham,Webminster Abbey,Turnul Londrei şi multe alte elemente de cultură,arhitectură şi istorie te aşteaptă să le vizitezi.



Recente

shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg
shutterstock 2136441693 jpg
Tarta cu ciuperci si pui  Sursa foto shutterstock 1239723775 jpg
shutterstock 2051099930 jpg