Cele mai frumoase locuri din Anglia

1 64445 original jpg jpeg

Imaginea pe care mulţi şi-au format-o despre Anglia este că nu pare prea interesantă la prima vedere, asta pentru că ploile şi vremea veşnic urâcioasă îi ţine pe oameni la distanţă. Şi totuşi, Anglia are multe locuri cu peisaje care merită descoperite. Iată unele dintre cele mai frumoase locuri din Anglia.

Imaginea pe care mulţi şi-au format-o despre Anglia este că nu pare prea interesantă la prima vedere,asta pentru că ploile şi vremea veşnic urâcioasă îi ţine pe oameni la distanţă. Şi totuşi,Anglia are multe locuri cu peisaje care merită descoperite. Iată unele dintre cele mai frumoase locuri din Anglia.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – dacă vrei cultură şi istorie,Cambridge este locul perfect

Pentru cei care caută educaţie,cultură şi peisaje istorice,Cambridge este locul perfect dacă eşti în Anglia. Situat la cca 80 de km de capitală,oraşul celebrei universităţii care îi poartă numele,aveţi multe lucruri interesante de auzit şi văzut aici. Fondat în 1209,oraşul adăposteşte cam 20% din populaţia locuitorilor,în număr de 123 de mii. Podul Mathematical Brisge,Muzeul Fitzwilliam şi plimbările cu barca pe Râul Cam sunt doar câteva lucruri pe care le poţi face în Cambridge. În plus,experienţa unică de a fi printre cei mai buni studenţi poate fi extrem de plăcută.

Cu un gigantic patrimoniu naţional,localizat între râul Foss şi râul Ouse,oraşul York este printre cele mai mari şi frumoase oraşe-fortăreaţă din Anglia. Locuri de unde poţi vedea panorame extraordinare este turnul Clifford,construit în secolul 13 de Henric al III-lea. Catedrale antice,unde te poţi bucura de opere de artă remarcabile şi multe alte surprize te aşteaptă în acest oraş istoric.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – pentru cine vrea mister şi aventură,Stonehenge oferă tot tacâmul

În preajma lor s-a creat un adevărat mister,iar cercetătorii încă nu au putut elucida aşezarea şi tehnica aducerii lor acolo. Este vorba despre Stonehenge,printre cele mai importante atracţii turistice ale Angliei. Se presupune că au fost aduse de oamenii din Neolitic şi Epoca de Bronz în urmă cu 2500 de ani,dar nu s-a ajuns la vreo concluzie legată de cum au fost transportate şi de ce au fost aşezate. Cu siguranţă multe alte legende se învârt în jurul acestor misterioase pietre,deci nu trebuie să eziţi să încerci să afli dacă ajungi în Anglia.

Pentru cei care doresc să vadă fosile şi roci de peste 185 de milioane de ani,când continentele s-au separat,trebuie să vadă Coasta Jurassica,porţiunea dintre Bournemouth şi Exmouth. Vei găsi aici muzee care explică tot ce vrei să ştii despre acest loc cu lux de amănunte.

Oxford,un alt centru cultural al Europei,era cunoscută pe vremuri cu numele de Oxenaforda. Una dintre cele mai vechi universităţi din lume,fondată în secolul 12,Oxford este cunoscută ca fiind cea mai veche universitate în care se vorbea engleză. Castelele şi catedrala creştină fac parte din decorul interesant,deci nu trebuie să ratezi vizitarea oraşului.

Cele mai frumoase locuri din Anglia – pentru o mini-vacanţă în staţiune sau într-un oraş grandios,alege St. Ives sau Londra

Cea mai populară staţiune de vacanţă a Angliei,cel mai bun oraş de pe malul mării UK,este St. Ives,unicul port din sud-estul Angliei. Galeriile de artă,casele pitoreşti şi buticurile merită tot efortul.

Şi,bineînţeles,dacă nu ai vizitat încă capitala acestei ţări,Londra este un oraş grandios,ce se remarcă prin cultura şi măreţia lui. Palatul Buckingham,Webminster Abbey,Turnul Londrei şi multe alte elemente de cultură,arhitectură şi istorie te aşteaptă să le vizitezi.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg