Cele mai frumoase locuri din nordul Italiei. 4 zone splendide

cele mai frumoase locuri din nordul italiei jpeg

Italia este una dintre cele mai frumoase ţări de vizitat, de la nord la sud, inclusiv insulele din jurul ei. Unele oraşe din Peninsula Italică sunt destinaţii turistice bine-cunoscute, altele nu atât de celebre, dar la fel de uimitoare. De aceea, ţi-am pregătit un top cu cele mai frumoase locuri din nordul Italiei, pe care nu trebuie să le ratezi.

Înconjurată la sud,est şi vest de Marea Adriatică,Marea Ionică şi Marea Tirenia,Italia este împărţită în patru zone:nord,centru,sud şi insulele din jur,Sicilia si Sardinia. Cel mai mare râu din ţară,Pad,taie teritoriul în două,oferă o graniţă naturală între nordul şi centrul Italiei.

1. Cele mai frumoase locuri din nordul Italiei: Triest

Triest se numără printre cele mai frumoase oraşede la Marea Adriatică şi se află în nord-estul Italiei. Oraşul este plin de istorie,cu clădiri frumoase şi monumente care amintesc de un trecut maiestuos. Din punct de vedere georgafic,Triest este foarte aproape de Slovenia şi de platoul Carso,regiune calcaroasă de o frumuseţe aparte.

Castelul Miramare,odată reşedinţa Arhiducelui Ferdinand Maximilian de Habsburg, merită trecut şi el pe lista cu cele mai frumoase locuri din nordul Italiei. Castelul încă păstrează mobilierul original. Acesta se află pe vârful unei fâşii de pământ înaltă şi abruptă care înaintează în mare,la aproximativ 10 kilometri de Triest,cu vedere la marea albastră.

Piazza Unità D'Italia se află în inima oraşului. Aceasta este cea mai mare piaţă europeană care se deschide la mare şi este înconjurată de clădiri minunate. Grotta Gigante este o peşteră foarte mare,pe care o poţi vizita cu un ghid. Podeaua şi plafonul acesteia sunt acoperite în stalactite şi stalagmite de toate mărimile.

2. Cele mai frumoase locuri din nordul Italiei: Veneţia

Dacă te duci în Italia,neapărat trebuie să ajungi în Veneţia. Fiecare colţ,fiecare pod,fiecare biserică din acest oraş de pe ape îţi dă şansa să admiri frumuseţea,arhitectura şi istoria Veneţiei. Nu trebuie să ratezi Piaţa San Marco,Podul Rialto,cu o vedere uluitoare a Canalului Grande. Fă o plimbare şi prin Piaţa Rialto şi răsfăţă-te cu legume proaspete,peşte prins zilnic şi cu multe alte bunătăţi,iar dacă te numeri printre iubitorii de artă,mergi la Muzeul Peggy Guggenheim. Perioadele cele mai plăcute ale anului pentru o excursie la Veneţia sunt la sfârşitul lunii martie până la sfârşitul lui mai,şi în perioada septembrie-octombrie.

3. Cele mai frumoase locuri din nordul Italiei: Verona

Faimos în toată lumea datorită dragostei dintre Romeo şi Julieta,Verona este un oraş cu o istorie aromată. Una dintre cele mai vizitate destinaţii din Verona este casa Julietei. Din exterior se poate admira balconul,de unde fata i-a şoptit cuvinte de dragoste iubitului ei Romeo şi o statuie de bronz a ei. În interiorul clădirii vei putea admira mobilierul italian din secolul al XVI-lea. Sunt numeroase autobuze supraetajate care te pot duce într-un tur al oraşului. Ce nu trebuie să ratezi:Piaţa Pozza,Basilica San Zeno,Teatrul Roman,Via Pallone-Mormântul Julietei.

4. Cele mai frumoase locuri din nordul Italiei: Cinque Terre

Cinque Terre cuprinde cinci sate de coastă mici: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso situate în regiunea italiană Liguria. Acestea se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Micile sate se află pe o coastă stâncoasă,cu zeci de drumuri frumoase. Te poţi plimba în voie pe potecile înguste,iar dacă vrei să te scalzi într-o apă de un albastru intens şi să te bronzezi pe nişte plaje superbe Cinque Terre este o inspirată.

Credit fotowww.cinqueterre.a-turist.com