Cele mai frumoase muzee din România

1 73358 original jpg jpeg

Cum în această sâmbătă multe muzee din toată ţara îşi vor ţine larg deschise uşile pentru vizitatori cu ocazia nopţii muzeelor, îţi spunem care sunt cele mai frumoase muzee din România.

Vei putea admira obiecte de artă şi piese de mobilier,vei descoperi obiceiuri şi tradiţii care se practică din păcate din ce în ce mai rar în ţara noastră şi vei păşi în sălile în care aveau acces doar capetele încoronate.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Peleş

Castelul cu acelaşi nume se numără printre cele mai vizitate obiective din România,atrăgând în fiecare ani numeroşi turişti atât din ţara noastră,cât şi din străinătate. A fost construit la iniţiativa regelui Carol I,care dorea să-şi stabilească aici reşedinţa de vară. Turiştii care trec pragul castelului,păşesc în altă lume şi pot admira biblioteca regală,sala de muzică,sala de teatru,cea de arme,precum şi piese de mobilier şi obiecte de artă. Tot aici sunt expuse coroana şi mantia regală,buzduganul regelui şi cifra regală.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Grigore Antipa

Copiii,şi nu numai,vor fi atraşi ca un magnet de muzeul Grigore Antipacare-i va introduce în fascinanta lumea a animalelor,păsărilor sau a insectelor,atât specifice ţării noastre,cât şi de pe meleaguri îndepărtate. Muzeul a fost modernizat recent şi fiecare exponat este însoţit de ecrane cu texte descriptive,proiecţii de sunete şi imagini care redau cu fidelitate habitatul său.

 Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Satului Dimitrie Gusti

A fost printre primele muzee în aer liber din lume şi vizitatorii descoperă câte un crâmpei din tradiţia diferitelor zone etnografice. Într-o oază de verdeaţă pe malul lacului Herastrău,70 de căsuţe tradiţionale aşteaptă să fie vizitate. În fiecare căsuţă sunt prezentate obiecte specifice,vase de lut şi costume populare.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Brukenthal

Muzeul în sine este o adevărată operă de artă,fiind construit în stil baroc. Este unul dintre cele mai vechi muzee din ţară,fiind deschis publicului în 1790. Aici pot fi admirate tablouri,mobilier vechi,argintării,covoare orientale şi veşminte de cult.

Cele mai frumoase muzee din România. Muzeul Marinei Române din Constanţa

Un muzeu unic în România,Muzeul Marinei este un obiectiv turistic care merită a fi vizitat măcar odată. Cele mai frumoase exponate sunt machetele de corăbi,dar şi hărţile maritime vechi. Mai sunt prezentate ancore,timone,uniforme şi noduri marinăreşti.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg