Cele mai frumoase plaje din lume. Top 10 locuri de poveste

Cele mai frumoase plaje din lume  Top 10 locuri de poveste jpeg

Vara e din ce în ce mai aproape şi probabil că te pregăteşti pentru vacanţa de vară. Dacă eşti în căutarea unor locuri spectaculoase, ce par desprinse din poveşti, îţi propunem un top 10 al celor mai frumoase plaje din lume. Cu singuranţă vei găsi cel puţin un loc în care îţi vei dori să mergi.

Insula Vaadhoo, Maldive

cele mai frumoase plaje jpg jpeg

Insula Vaadhoo este considerată una dintre cele mai frumoase din lume datorită jocului de lumini ce se află aici. Micile înţepături de lumină biologică nu sunt proiectate manual aşa cum v-aţi fi aşteptat, ci sunt de fapt produse de un microb marin numit fitoplancton.

Noaptea, organismele reacţionează la schimbările de presiune şi aciditate emiţând lumina. Efectul de albastru strălucitor apare datorită unui canal din membrana fitoplanctonilor cee reacţionează la semnale electrice şi aşa se ajunge la ciudata iluminare a valurilor sau a nisipului.

Hyams Beach, Australia

hyams beach australia jpg jpeg

Dacă v-aţi plictisit de maroniul sau bejul mai deschis sau mai închis al plajelor, iată o propunere şi o provocare: plaja White Hyams Beach din Australia.

Plaja de sticlă, California, SUA

glass beach california sua jpg jpeg

În Fort Bragg, California, există o plajă care este renumită pentru sticla de mare care străluceşte pe malurile sale. O groapă de gunoi până în anii 1960, Glass Beach (Plaja de Sticlă) a suferit masive proiecte de curăţare la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, dar sticla şi alte obiecte au rămas, uzându-se în timp.

Bottom Bay, Barbados

bottom bay barbados jpg jpeg

La nord de Sam Lord's Castle, pe coasta sud estică a Barbadosuiui, se află Bottom Bay, un paradis mai puţin cunoscut cu o plajă cu nisip extrem de fin, palmieri, pietre şi o peştera.

Maho, Saint Martin

maho saint martin jpg jpeg

O plajă cu adevărat neobişnuită, Maho se află în Caraibe, la 300 de kilometri de Puerto Rico. Cu toate că plaja în sine este una superbă cu apa de un albastru fermecător, oamenii vin aici pentru altceva. Avioane imense trec peste acest loc la doar 10-20 de metri înălţime. Acest spectacol este foarte captivant dar şi extrem de periculos.

Ipanema, Brazilia

ipanema brazilia jpg jpeg

Rio de Janeiro are 23 de plaje, întinse pe un total de 72 de kilometri. Ipanema este de departe cea mai faimoasă şi cea mai apreciată dintre toate. Aflată în apropierea unui cartier extravagant, această plajă este adorată de localnici şi nu numai. Oamenii obişnuiesc să joace volei sau să fugă pe nisipul fin toată ziua. Altfel spus, o plajă activă unde oamenii vin să vadă şi să fie văzuţi.

Navagio, Grecia

navagio grecia jpg jpeg

Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Marea Ionică, cei mai mulţi dintre vizitatori ajung aici atraşi de frumuseţea Plajei Navagio izolată între stânci şi mare, cu nisipuri albe ca spuma laptelui, ape turcoaz şi cea mai fotografiată epavă de navă: Panagiotis. Vezi ca sunt cele 10 locuri pe care trebuie să le vezi dacă ajungi în Zakynthos.

Playa del Amor, Insulele Marietas, Mexic

playa del amor insulele marietas mexic jpg jpeg

Pentru vorbitorii de limbă engleză, ceea ce se numeşte la Playa del Amor este mai bine cunoscută sub numele de Plaja Ascunsă a Insulelor Marietas. Insulele Marietas sunt un arhipelag sau un lanţ de insule, numit parc naţional în 2005. Pe coasta statului Nayarit şi aproximativ 23 mile (37 kilometri) la vest de Puerto Vallarta, Plaja Hidden este o plajă subterană situată în interiorul unui crater de pe unul dintre insule. Plaja ascunsă îşi primeşte porecla de la faptul că este practic invizibilă, cu excepţia cazului când este văzut de sus.

Pink Sands, Bahamas

pink sands bahamas jpg jpeg

Cu siguranţă viaţa este mai roz aici. Insula Harbour este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bahamas. Carapacea de Foraminifera este cea care dă culoarea roz nisipului. Acestea sunt nişte organisme unicelulare care trăiesc pe fundul recifului, sub pietre sau în peşterile de pe fundul oceanului.

Plaja Whitehaven, Australia

La prima vedere ai zice că nu există o plajă care să arate atât de bine şi cel mai probabil "este un Photoshop" însă Whitehaven Beach există în Australia. Această plajă minunată a fost descoperită în anul 1879 de către comandantul PE Bedwell. Fâşia de nisip se întinde pe 7 km, de-a lungul insulei Whitsunday . Accesul pe insula este posibil numai cu barcă de pe continent.