Cele mai frumoase plaje din Turcia. Şapte locuri de poveste pe care merită să le vezi

Cele mai frumoase plaje din Turcia jpeg

Turcia a devenit una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, datorită oraşelor încărcate de istorie, a peisajelor spectaculoase şi a plajelor cu apă nisip fin şi apă turcoaz.

Plajele din Turcia se pretează atât tinerilor care îşi doresc sa se distreze, dar şi celor care optează pentru un sejur turcesc liniştit. Mai mult decât atât, litoralul din Turcia este ideal şi pentru familiile cu copii. Iată o listă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia. Oriunde ai alege să mergi, vei avea o vacanţă de vis! 

Marmaris

Statiunea Marmaris este amplasata intr-un decor inedit, fiind inconjurata de munti inalti si plini de verdeata. Printre iubitorii litoralului din Turcia, aceasta statiune este populara datorita navelor de croaziera si porturilor sale.

Statiunea Marmais ofera o abundenta de restaurante fast-food in care oamenii se pot bucura de delicii pregatite cu multa pasiune, iar in afara orasului aglomerat, golfurile din Peninsula Datça sunt cunoscute pentru atmosfera relaxanta, facand din aceasta destinatie un sejur in Marmaris ideal.

marmaris jpg jpeg

Antalya

Dintre toate staţiunile Turciei, Antalya este una dintre cele mai cunoscute şi accesibile locuri pentru turiştii. Antalya este cea mai mare staţiune maritimă la nivel internaţional, poate de aceea aici nu veţi avea ocazia să va plictisiţi. Oraşul se află în sudul Turciei, pe malul Marii Mediterane şi este destinaţia ideală atât pentru distracţie, cât şi pentru relaxare.

Dacă în vacanţă de vara nu vreţi să staţi 24/24 la soare, puteţi descoperi obiectivele turistice din Antalya. Puteţi vizită: Muzeul Antalya, oraşul vechi, Poartă lui Hadrian, Parcul Karaalioglu, Moscheea Iskele, Muzeul Kaleici şi Muzeul jucăriilor.

antalya jpg jpeg

Bodrum

Bodrum, staţiunea-port a Turciei este foarte apreciată printre cei care deţin ambarcaţiuni. Peisajele de basm, cu apele de un albastru-verzui şi micile golfuri fascinează pe toată lumea. De asemenea, datorită portului, zona este şi un important centru comercial.

Citeşte şi: Cele mai vizitate locuri din Turcia

Bodrum este o localitate incarcata de istorie. Pe acest pamant s-a nascut ”parintele istoriei” Herodot si este locul celei de-a saptea minuni a lumii, Mausoleul din Halicarnas. Un alt simbol al orasului stravechi turcesc este Castelul Bodrum, care gazduieste si Muzeul de Arheologie Subacvatica.

bodrum jpg jpeg

Oludeniz

Localnicii numesc staţiunea Oludeniz ”Raiul pus pe pământ de către Allah”, şi nici că ar fi putut avea o descriere mai frumoasă. Laguna are ape ireal de limpezi, de culoarea turcoazului, un nisip alb şi este mărginită de păduri bogate de pin.

Frumuseţile naturii de aici au impresionat turiştii din toată lumea, fiind una dintre cele mai căutate plaje din Turcia. Acest succes i-a adus un binemeritat ”Blue Flag Beach”şi este inclusă în topul celor mai frumoase 5 plaje din lume.

oludeniz jpg jpeg

Kusadasi

Kusadasi este probabil una dintre cele mai renumite staţiuni din Turcia cu deschidere la Marea Egee şi una extrem de apreciată de turiştii români. Acest lucru nici nu este de mirare, având din vedere că investiţiile făcute au pus accentul pe dezvoltarea turismului şi crearea unui “paradis” pentru cei care aleg să-şi petreacă aici concediul.

Numele sau înseamnă ”Insula păsării”, asta datorită asemănării insulei cu un cap de pasăre. Punctele de cazare din Kusadasi au între 3 şi 5 stele, cu preţuri diverse, potrivite pentru toate bugetele.

kusadasi jpg jpeg

Fethiye 

Portul natural Fethiye este, probabil, cea mai retrasă şi frumoasă regiune din această zona a Turciei, fiind ascuns în sudul unui golf cu insule uimitoare, printre care evocăm doar insula Şövalye Adası. Cu siguranţă, cei care iubesc marea şi frumuseţile ei  îşi vor găşi un loc preferat aici.

Plajă Belcekiz este una dintre cele mai frumoase şi populare plaje din întreagă Turcia. Turiştii denumesc acest loc că fiind  "unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ’’, atribuindu-i şi titlul de "paradisul albastru’’ sau "laguna albastră’’.

fethie jpg jpeg

Side

Side este o superbă staţiune din Turcia, localizată în apropierea Antalyei. În afară de faptul că este o destinaţie numai bună pentru o vacanţă liniştită, Side este şi unul dintre cele mai bine păstrate oraşe-monument ale acestei ţări. Cu plaje întinse de-a lungul ieşirii înspre mare, dar şi cu zone verzi, completate de obiective tuistice istorice, Side este o alegere excelenţă.

Ruinele rămase în Side sunt o parte a istoriei şi a culturii Turciei. Principalele obiective turistice ce se pot vizită aici sunt: ruinele vechiului oraş Side, Templul lui Apollo şi Poarta Vespasiana.

side turcia jpg jpeg

Surse: ideipentruvacanta.ro, uristcenter.ro, travel.descopera.ro