Cele mai frumoase staţiuni din Grecia

1 61886 original jpg jpeg

Grecia oferă peisaje de neuitat, plaje însorite superbe, bucătărie sănătoasă şi delicioasă şi o atmosferă prietenoasă şi caldă, iar in acest articol aflam care sunt cele mai frumoase staţiuni din Grecia.

Grecia rămâne în continuare una dintre destinaţiile de vacanţă alese de numeroase cupluri şi familii din România şi nu numai. Şi nu este de mirare,Grecia oferă peisaje de neuitat,plaje însorite superbe,bucătărie sănătoasă şi delicioasă şi o atmosferă prietenoasă şi caldă.

Grecia se bucură de peisaje montane,insuliţe cu poveşti istorice antice,dar şi distracţie modernă şi relaxare. Aşadar,iată cele mai frumoase staţiuni din Grecia care merită atenţia ta atunci când eşti nehotărâtă în privinţa locului de vacanţă.

Situată în cel mai sudic punct al peninsulei Attica,staţiunea Cape Sounion este cunoscută mai ales datorită ruinelor templului antic al lui Poseidon,zeul mărilor în Grecia Antică. Ruinele sunt undeva sus,de unde se poate admira marea. Este un peisaj antic,foarte căutat şi relaxant.

Cele mai frumoase staţiuni din Grecia – Salonic şi Zagori

Dacă vrei o vacanţă plină de viaţă şi culoare,Salonic poate fi alegerea perfectă. Fiind al doilea oraş al Greciei ca mărime,îţi vor surâde festivalurile pline de culoare,evenimentele sociale şi viaţa de noapte plină de zumzet din acest oraş-staţiune. Are un centru cultural-istoric,dar şi un centru comercial modern,deci te poţi bucura de o largă plajă de activităţi vechi şi noi. Muzeele,galeriile de artă şi alte atracţii noi sau antice te vor face să uiţi de stresul zilnic,proiectându-te într-o lume complet nouă,dar veche parcă.

Dacă ai familie mare şi vrei o vacanţă cu multă aventură în Grecia,poţi alege Zagori,care este o regiune de o frumuseţe naturală incontestabilă. Situată în nord-vestul Greciei,are două parcuri naţionale,iar frumuseţile geologice te vor încânta. Defileul Dikos pur şi simplu te va uimi,iar drumeţiile prin satele tradiţionale îţi vor oferi adevărata experienţă tradiţional-grecească pentru o vacanţă de neuitat. Casele mari de piatră din secolul XVIII şi natura te vor scoate din realul de zi cu zi şi te vei bucura de fiecare zi petrecută aici.

Halkidiki este o peninsulă care are tot ce vrei,fiind formată,în mare,din trei peninsule diferite. Kassandra are distracţia,viaţa de noapte şi nebunia tinerească,Sithonia are plaje superbe,dar este mai liniştită,iar Athos are viaţa monahală. Kassandra,fiind cea mai apropiată de Salonic,este mult mai modernizată,Sithonia te va bucura cu apele limpezi,golfurile ascunse şi liniştea molipsitoare. O mare parte din estul peninsulei Halkidiki aparţine comunităţii monahale Muntele Athos. Fiind accesibil cu barca,este deschis doar pentru pelerinii de sex masculin,deci poate fi o experienţă spirituală de neuitat pentru bărbaţii care vor să se descopere în interior mai mult.

În formă de frunză mai mare de dud,Peloponez este tot ceea ce îţi doreşti dacă vrei să vezi temple clasice greceşti,cetăţi veneţiene şi biserici bizantine. Dacă vrei să vezi umbrele şi să auzi ecourile culturii antice greceşti,Peloponez este locul perfect,căci evenimentele istorice demult apuse parcă reînvie aici.

Cele mai frumoase staţiuni din Grecia – Meteora,o experienţă spirituală fascinantă

Dacă vrei într-adevăr o experienţă de neuitat,Meteora este locul cel mai potrivit. Cuvântul în sine înseamnă “suspendat în aer”,descriind exact stâncile spectaculoase de 366 de metri,care se ridică în aer cu vedere la satele Kalambaka şi Kastraki în nordul Greciei. Ceea ce face priveliştea aceasta unică în lumea sunt mănăstirile cocoţate pe culmile acestor stânci. Datează din secolele 14-16 şi au fost construite de călugării care şi-au dorit doar să se izoleze şi să se roage cât mai departe de văzul lumii.

Insulele greceşti,mai multe de 2,000 ca număr,oferă timp petrecut frumos,plaje superbe,ruine antice şi multe altele. Dacă vrei o vacanţă de vară la plajă şi la relaxare,ci nu neapărat culturalizare şi experienţe unice,amintim şi de staţiunile Santorini,Mykonos,Rhodes şi Corfu. Căsuţele alb-albastru din Mykonos şi societatea cosmopolită te vor fascina cu siguranţă,iar Rhodes îţi va satisface şi curiozităţile istorice legate de Grecia. În Corfu te vor surprinde influenţele arhitecturale veneţiene şi englezeşti.