Cele mai frumoase trasee montane de făcut cu familia

1 63279 original jpg jpeg

Vara este anotimpul potrivit pentru drumeţii cu cei mici şi pentru a sta cât mai mult în aer liber. Astfel, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase trasee montane de făcut cu familia.

Dacă te-ai săturat să-ţi duci prichindeii doar în parc ori la mare,o ieşire la muntepoate fi o alegere inspirată. Pe distanţe mai scurte sau mai lungi,în funcţie de vârsta copiilor,poţi opta pentru unul dintre traseele de mai jos.

De ce să ţii cont

Pentru a preîntâmpina accidentele,este indicat să alegi doar traseele marcate,fără zone abrupte ori dificil de urcat şi să fiţi echipaţi corespunzător. În plus,spune-le celor mici că unele fructe găsite pe traseu pot fi otrăvitoare şi că unele animale din pădure pot deveni agresive. Nu uita ca pe drum să mai faceţi din când în când pauze şi să vă hidrataţi.

Cele mai frumoase trasee montane de făcut cu familia:Traseul Sinaia-Poiana Stânii

Dacă ajungi pe la Sinaia,vizitează Castelul Peleş,după care mergi cu cei mici într-o drumeţie pe un traseu cu adevărat minunat. Nu uita că pentru astfel de aventuri atât tu,cât şi prichindeii tăi să fiţi echipaţi corespunzător,cu bocanci şi să vă luaţi la voi apă şi câteva sendvişuri. De regulă,traseul se poate parcurge în două ore,timp în care vei putea observa veveriţe şi păsări cu pene de toate culorile. Important este să vă luaţi şi pelerinele de ploaie,pentru că sunt şanse foarte mari să se ivească şi câte o ploaie pe parcurs.

Cele mai frumoase trasee montane de făcut cu familia:Cheile Nerei

Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa din Caraş-Severin este o destinaţie numai bună în zilele caniculare. Traseuldurează aproximativ 60 de minute şi este ferit de prăpăstii sau porţiuni în care urcuşul este dificil. Singura variantă prin care poţi să ajungi aici este cu maşina până la Păstrăvărie. După care traseul se continuă pe jos,până ajungi la cascada La Văioaga.

Cele mai frumoase trasee montane de făcut cu familia:Traseul Buşteni – Urlătoarea

Drumeţia durează în jur de 1 oră şi jumătate şi porneşte din Buşteni,de lângă telecabină,ori din Poiana Ţapului. Traseul trece prin pădure,de aceea este important să fii cu ochii în patru pentru că poteca este înclinată în unele zone,putând să te accidentezi,dacă nu eşti atentă.