Cele mai sigure oraşe în care poţi călători singură

1 75499 original jpg jpeg

Poate fi periculos pentru femei să călătorească singure. Toate am auzit de cazuri în care reprezentantele sexului frumos au fost jefuite sau agresate fizic şi verbal în timp ce erau în vacanţă. Cu toate acestea, există câteva locuri în Europa unde te poţi plimba liniştită pe străzi, chiar şi seara! 

Copenhaga, Danemarca

Acest oraş este capitala statului Danemarca în care locuiesc aproape două milioane de oameni. Copenhaga este un loc cunoscut pentru arhitectura deosebită şi pentru magazinele unde doamnele pot face cumpărături. Dacă vei ajunge aici, nu trebuie să ratezi Fântâna Gefion, cel mai mare monument al oraşului. Deşi în timpul verii sunt foarte mulţi turişti, nu este periculos să te plimbi seara prin oraş, fiind considerat unul dintre cee mai sigure locuri din Europa.

Helsinki, Finlanda

Este capitala şi cel mai mare oraş din Finlanda, cu peste un milion de locuitori. Helsinki a fost desemnat în anul 2012 Capitala Mondială a Designului datorită arhitecturii deosebite. Totodată, acest oraş este cunoscut şi datorită numeroaselor magazine de unde turiştii îşi înnoiesc garderoba. În acest oraş scandinav nu te plictiseşti niciodată şi este ferit de pericole.

Setubal, Portugalia

Dacă îţi doreşti să te bucuri de mult soare, atunci Setubal este destinaţia perfectă pentru vacanţă. Acesta este un oraş mic din Portugalia, situat lângă ocean, care are aproximativ 800.000 de locuitori. Explorează oraşul şi bucură-te de fructele de mare şi de vinurile delicioase. Dacă vrei să vezi cum e şi prin împrejurimi, atunci nu rata Parcul Naţional Serra de l'Arrábita, faimos pentru plajele superbe.

Malmö, Suedia

Suedia este o ţară apreciată pentru oamenii care trăiesc acolo şi pentru cultura lor. Malmö este al treilea oraş ca mărime din Suedia şi este localizat în sudul ţării. Este un loc liniştit, unde te poţi relaxa jucând golf sau pur şi simplu admirând peisajele încântătoare.