CONCURS Vino în oraşul meu: Brăila

1 47509 original jpg jpeg

Săptămâna aceasta, te invităm pe malul Dunării, la Brăila. Cititoarea noastră Doiniţa Topală îţi va povesti despre toate atracţiile oraşului ei.

„Deşi este un orăşel micuţ,are o istorie bogată. Fostă raia turcească,veche cetate a Ţării Româneşti,Brăila reprezintă o zonă de interes turistic,dar şi un puternic centru cultural.

În general,toate oraşele din România oferă turiştilor locuri interesante de admirat şi amintiri de neuitat,dar Brăila este un oraş cu un farmec aparte.

Aşezat cu faţa spre Dunăre,ca un amfiteatru,oraşul îşi prezintă natura ca pe un spectacol de lumină şi culoare nuanţat de valurile albastre ale Dunării. Brăila,de vizitat la picior

Dacă preferaţi plimbările pe jos,veţi descoperi cetatea veche,pornind de la un capăt al străzilor de pe malul Dunării şi ajungând la celălalt capăt,tot pe malul Dunării.

Poţi admira vechile clădiri,în mare parte renovate,teatrul „Maria Filotti”,Muzeul de Istorie-unul dintre cele mai mari din ţară,case memoriale,ceasul din centrul oraşului,instalat în 1909,având pe soclu o corabie cu pânze,simbol al portului de pescari,Biserica grecească cu vitralii şi fresce valoroase,Catedrala „Naşterea Domnului”,hrubele vechi de sute de ani şi multe alte obiective ce aşteaptă să fie descoperite.

Pe străzile Brăilei veţi întâlni români,dar şi greci,lipoveni,evrei,turci,armeni,bulgari. De asemenea,natura a fost darnică şi a presărat în aceste locuri adevărate colţuri de rai,care te îmbie să petreci în liniştea şi pacea oferite de braţele Dunării,la Blasova,cotul Măcinului şi Insula Mare a Brăilei.

După ce aţi vizitat oraşul şi aţi explorat natura,puteţi petrece o vacanţă în staţiunea balneară Lacu Sărat. Aşa vei lua o doză maximă de

sănătate!

Alte motive ca să vizitezi Brăila? Festivalurile de muzică „George Grigoriu” şi Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării,Concursul de Canto „Hariclea Darclée”,spectacolele oferite de teatrul „Maria Filotti”,cluburile,terasele,ştrandul…

Toate animează Brăila. Chiar dacă oraşul meu este micuţ,sunt mândră că locuiesc aici,unde s-au născut şi renumiţi scriitori,precum Panait Istrati,Fănuş Neagu şi lista poate continua. Aşadar,vă invit să descoperim împreună farmecul Brăilei,cetatea veche de pe malul Dunării!

Vino în oraşul meu!

Oraşul natal rămâne un loc de suflet,unde te întorci cu nostalgie. Indiferent cât de departe pleci,tot el este acasă pentru tine. Vrei să ne convingi că oraşul tău este cel mai frumos şi că merită să fie destinaţie turistică pentru vara asta?

Trimite‑ne o scrisoare,însoţită de poze cu tine în oraş,pe adresa redacţiei (p. 36) sau pe e-mail pentrufemei@click.ro,cu menţiunea „Concurs:Vino în oraşul meu!" până la data de 6 august.

Poţi câştiga una din cele două excursii la Roma

Scrie-ne şi tu!

Toate cele opt poveşti publicate vor intra în runda finală pentru marele premiu în data de 13 august,când vei găsi în revistă talonul de vot.

Decupează-l,votează cea mai frumoasă poveste şi trimite-ne opţiunea ta pe adresa redacţiei. În plus,poţi vota şi pe site-ul www.clickpentrufemei.ro.

Dacă votezi o poveste,poţi câştiga şi tu una dintre cele două excursii la Roma. Câştigătorii vor fi anuntaţi pe 27 august în revistă.Recente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg