Destinaţii de iarnă cu peisaje de basm din România

1 72487 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea unui loc drăguţ în care să ieşi cu iubitul la final de săptămână sau cu familia de sărbători, descoperă care sunt cele 5 staţiuni montane din topul nostru, unde te vei bucura de linişte şi un peisaj de vis. Vezi şi ce locuri interesante ai de vizitat.

Vatra Dornei

Deşi pentru cei din partea sudică a ţării destinaţia este cam departe de casă,peisajul bucovineanmerită efortul de te deplasa câteva sute de kilometri în plus. Suprenumită Perla Bucovinei,staţiunea aflată la 800 de metri altitudine este destinaţia ideală pentru iubitorii de sporturi de iarnă,dar şi pentru familişti şi conservatori-iubitori de tradiţii autohtone. Pentru cei mai în vârstă,există posibilitatea de a face tratamente balneare pentru diverse afecţiuni. Cei care merg să se relaxeze cu juniorii la munte pot opta pentru pârnia dedicată săniilor sau pot merge în zona pentru schiori. Dacă timpul îţi permite,poţi face un pelerinaj şi la mănăstirile din zonă:Putna,Suceviţa,Moldoviţa sau Humor.

7eb67e82378b06d6330ef222f4bafb32 jpg jpeg

Borşa

Situată în zona Maramureşului,într-un colţ de Rai,Borşa este un loc liniştit,recomandat pentru cei care vor să se reculeagă după o perioadă lungă de stres. Staţiunea este îndrăgită de turişti de toate vârstele:cei în vârstă pot face tratamente balneare,în timp ce pasionaţii de schi se bucură de pârtii cu grade variate de dificultate. Pârtiile sunt deservite de teleschi şi de telescaun. În cazul în care timpul şi dispoziţia îţi permit,poţi vizita Cascada Cailor,care are cea mai înaltă cădere de apă din ţară (90 de metri),Cimitirul Vesel din Săpânţa sau mănăstirile din zonă.

61e00dbbd0ccbfceda3b61dff48b3b02 jpg jpeg

Arieseni

Localizată în Ţara Moţilor,la altitudinea de 950 m,Arieseni este una dintre zonele desprinse din basm,unde aproape jumătate de an este zăpadă. Zona este apreciată de turiştii de toate vârstele,dispunând de două pârtii,de aproximativ 1 kilometru lungime,ambele dotate cu instalaţii de teleschi. Dar,pentru că am vorbit mai mult despre pasionaţii de schi,trebuie menţionat că în Arieseni există posibilităţi şi pentru cei cara preferă snowboardingul,sania sau ATV-ul. În zonă există şi alte atracţii turistice precum:Peştera Urşilor,Gheţarul de la Scărişoara sau Muntele Găina.Recente

carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg