Destinaţii de vacanţă de vis

1 69752 original jpg jpeg

Sezonul concediilor abia a început, iar dacă nu ţi-ai ales încă destinaţia unde te vei relaxa vara aceasta, noi venim cu recomandări. Şi acestea sunt doar câteva destinaţii de vacanţă de vis!

Destinaţii de vacanţă de vis. Insulele Phi Phi,Thailanda

Situate între insula Phuket şi Marea Adaman,insulele Phi Phi atrag anual sute de mii de turişti,dornici să descopere acest mic colţ de paradistropical. Aici te vei putea relaxa pe nisipul fin,la umbra palmierilor sau poţi face scufundări pentru a descoperi fauna marină variată din apele de culoarea turqoise. Nu trebuie uitate plimbările cu elefanţii sau uimitoarele temple de pe insulă,unde vei descoperă o cultură fascinantă. Să mai adăugăm că mâncarea thailandeză este una dintre cele mai bune din lume?

c0c72d30a5f4ed9757ac3f00685cb029 jpg jpeg

Destinaţii de vacanţă de vis. Santorini,Grecia

La doar două ore de zbor de România se află cea mai frumoasă insulă a Greciei,cea care apare pe toate cărţile poştale şi pliantele turistice din Grecia,Santorini. O insulă vulcanică,dar de o frumuseţe care-ţi va tăia respiraţia. Aici toată arhitectura este compusă din case tradiţionale,vopsite în alb şi albastru. Trebuie neapărat să vezi un apus de soare în Oia,unde se află şi celebra biserică cu trei cupole albastre,sau să faci o plimbare pe faleza din Thira. Iar bucătăria grecească este unică în lume.

4c26cb3ce74ea666c0d3cf0ab9db30f0 jpg jpeg

Destinaţii de vacanţă de vis. Insulele Maldive

Preferate mai ales de către tinerii însurăţei pentru luna de miere,insulele Maldive pot fi descrise drept raiul pe pământ. Se află în Oceanul Indian şi sunt formate din 1,190 de insule de corali. Grijile vor fi lăsate la o parte atunci când te vei afla pe nisipul alb fierbinte şi vei privi marea pictată în diferite nuanţe de albastru. Tot aici vei putea face scufundări,vei putea bea un cocktail direct de pe terasa bungalowului de pe apă,în timp ce priveşti apusul.

48fea25ccd24ee8effb48b7f563526b1 jpg jpeg

Destinaţii de vacanţă de vis. Machu Picchu,Peru

Casa unei civilaţii demult apuse,oraşul antic Machu Picchu este situat pe un munte,la 2,430 de metri deasupra nivelului mării,în mijlocul unei păduri tropicale. Urcarea nu este uşoară,dar efortul va merita cu siguranţă. Zidurile stăvechi din piatră încă se mai înalţă semeţe către piscurile munţilor,păzind ecourile vechii civilizaţii incaşe,care şi-a părăsit casa după venirea cuceritorilor spanioli.

d107c9d252f32affe52204880159692b jpg jpeg

Destinaţii de vacanţă de vis. Petra,Iordania

Oraşul antic Petra este considerat una dintre minunile lumii,fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din Iordania. Un oraş vast,cioplit în întregime în stânca dură a munţilor arşi de soare. A fost ridicat de nabataeani,un popor arab prosper,care s-au aşezat aici acum mai bine de 2. 000 de ani. De aici porneau celebrele drumuri care legau Europa de Asia,cum ar fi drumul mătăsii sau al mirodeniilor.

fe5401c7835dec4527fef9fb12187c41 jpg jpeg