Destinaţii romantice din România pe care trebuie să le vizitezi cu partenerul

1 locuri romantice top 833x474 jpg jpeg

Vara este timpul potrivit pentru o călătorie în doi. Însă, probabil, te gândeşti ce destinaţie să alegi? Paris sau, poate, Miami? Da, cumva, prea clişeic şi prea departe! Ei bine, te poţi relaxa alături de persoana dragă în cele mai frumoase destinaţii romantice din România.

Castelul Mikes din Zăbala – printre cele mai frumoase destinaţii romantice din România

La şase kilometri de Covasna, în satul Zabala, se află casa de oaspeţi a familiei de nobili maghiari Mikes. Domeniul Zaăbala datează din secolul al XV-lea şi este considerat unul dintre cele mai frumoase destinaţii romantice din România.

Proprietatea este deţinută de o familie transilvăneană nobilă şi include, pe lângă castel, două clădiri anexe. Există şi patru zone de luat masa: una în aer liber, două pe terasă şi una în interior. Alei interminabile, străjuite de copaci înalţi, te conduc către castel şi vechile anexe ce deserveau domeniului, astăzi transformate în primitoare case de oaspeţi.

Tunelul dragostei din Caraş-Severin, săpat de trenuri, în vegetaţie

În inima judeţului Caraş-Severin, natura îşi bucură turiştii cu un loc de basm. Un tunel săpat de trenuri, în vegetaţie, de-a lungul anilor. Locul a fost descoperit de doi fotografi amatori în căutare de destinaţii romantic din România. Este foarte asemănător cu tunelul dragostei din Ucraina, un alt loc faimos printre îndrăgostiţi.

Citeşte şi: Idei de vacanţă la munte. 10 locuri splendide de vizitat în România

Tunelul este, de fapt, o veche cale ferată care deservea rutei Caransebes-Bautar. Peisajul este de poveste, tunelul fiind tot mai căutat, atât de către cuplurile de tineri căsătoriţi pentru şedinţele foto, cât şi de către cei pasionaţi de fotografie. 

Destinaţii romantice din România - Cabanele Cascada de la Brezoi

Situate în cadrul Complexului Valahia, cabanele Cascada de la Brezoi sunt încadrate la trei margarete şi au un peisaj rupt din poveşti. În jurul cabanelor se găsesc două iazuri cu apă lină şi curată. Pe iazul cel mare există o punte rustică suspendată, iar de jur împrejur există diferite elemente ce se încadrează perfect în decor.

Citeşte şi: Top 5 destinaţii de vacanţă preferate de români în sezonul estival!

Hadar Chalet din Siriu, situat în inima munţilor

Printre cele mai frumoase destinaţii romantice din România se numără şi Hadar Chalet. Este o veche cabană de vânătoare a lui Ceauşescu readusă la viaţă, în 2013, de o familie de antreprenori din Buzău. Situată în inima munţilor, la Siriu, la aproximativ 220 de km de Bucureşti, este un loc romantic şi liniştit. Aici poţi găsi un parc înflorit atent îngrijit, teren de tenis, păstrăvărie, piscină, restaurant cu mâncare proaspătă şi multe alte locuri frumoase.

Sursă imagine: calatorindependent.com