Evadează din oraş la Cabana Curmătura

1 51651 original jpg jpeg

Situată la o altitudine de 1.470 de metri, în Masivul Piatra Craiului, Cabana Curmătura e un popas primitor cu o privelişte care îţi taie răsuflarea. Merită s-o treci pe lista locurilor de văzut măcar o dată în viaţă.

Dacă te întrebi de unde se trage denumirea cabanei,ei bine,ea se datorează poziţiei popasului aflat la curmătură,adică în adâncitura formată în timp în munte,între Piatra Mică şi Vârful Turnul Pietrei Mari. Cele două trasee montane care duc spre cabană nu sunt foarte dificile.

Cum să ajungi la cabană

Indiferent pe care dintre cele două drumuri ai merge până la cabană,o poţi lua prin Zărneşti,oraş aflat în judeţul Braşov,la poalele munţilor Piatra Craiului. De la gara din Zărneşti,faci dreapta pe şoseaua locală de pe Valea Râului Mare,care duce spre comuna Măgura,până la Fântâna lui Botorog. Drumul n-ar trebui să-ţi ia mai mult de o oră. Crucea de piatră care străjuieşte fântâna este şi punctul de pornire al traseului marcat cu bandă galbenă prin Poiana Zănoaga. Durata lui este de două ore şi jumătate.

Atenţie!

Urmăreşte atent marcajul şi evită scurtăturile!

simeon stalpnicul png

Drumul prin Cheile Prăpastiile Zărneştilor

Un alt traseu pe care o poţi apuca spre Cabana Curmătura este acela care trece prin Cheile Prăpastiile Zărneştilor. Este marcat cu bandă albastră şi începe ceva mai departe de Fântâna lui Botorog. Cheile sunt impresionante,cu o mulţime de grote şi pereţi de calcar apropiaţi unul de altul.

Ideal ar fi s-o iei pe această cale atunci când cobori de la cabană,pentru că este un pic mai dificilă. Drumul părăseşte cheile şi o ia printr-o pădure destul de deasă,unde are porţiuni puţin mai abrupte. Când ieşi din pădure,însă,îţi dai seama că efortul a meritat,pentru că te poţi bucura de o privelişte grozavă a crestei Pietrei Craiului.

La cabană

Cei doi câini Saint Bernard care te întâmpină la sosire şi prietenia drumeţilor care se odihnesc pe terasa cabanei te fac să uiţi imediat de urcuşul străbătut. Dacă vrei să rămâi peste noapte aici,ar fi bine să faci o rezervare înainte cu câteva zile de a porni la drum. Slow food nu fast food găseşti la bufetul cabanei,iar apa rece de izvor din apropiere îţi va potoli setea şi-ţi va da putere când porneşti înapoi către casă.

0c244f22fb818c6838a6504722a43d3c jpg jpeg

Bine de ştiut!

Traseul Zărneşti-Cabana Curmătura este închis în timpul iernii.

Pentru mai multe idei de călătorie citeşte:

Sighişoara amintiri medievale

aff55ee3e9d864b0f57813adfa39cc25 jpg jpeg

Sighisoara,unul dintre puţinele oraşe-cetăţi locuite din lume,poate fi o frumoasă ilustrare la o lecţie de urbanistică medievală. Aici,elementele universului medieval s-au păstrat întocmai:zidurile cu bastioane şi nouă turnuri de apărare,care încing Dealul Cetăţii,piata centrală,unde odinioară se afla stâlpul infamiei şi aveau loc execuţiile,bisericile gotice,străduţele înguste în pantă,pavate cu piatră,vechile case de meşteşugari cu faţade în nuanţe pastelate şi cu muşcate revărsându-se de la ferestre. Sighişoara,cetatea întemeiată de saşi în 1191 pe un deal de pe malul stâng al Târnavei Mari,este încă vie.

Magazin:Adevarulshop.ro

Preţ:26,71

Ghid Culoarul Rucăr-Bran

f0e408342c51daa4e411e2574cf74378 jpg jpeg

Acest ghid îşi propune să reconstituie puţin din atmosfera satelor din Culoarul Rucăr-Bran,atât de deosebite de destinaţiile turistice standard. Sperăm să vă convingem să porniţi imediat la drum!

Magazin:Adevarulshop.ro

Preţ:9,16 lei

Ghid Bucovina

ce9162cb4b869bfb730c4456f3b8c0df jpg jpeg

Dacă vei călători prin Bucovina,acest ghid v-ar putea fi de mare folos. Veţi găsi aici o prezentare succintă,dar edificatoare a tuturor obiectivelor bucovinene. Traseele noastre n-au omis niciuna din încântările turistice ale acestui spaţiu moldav.

Magazin:Adevarulshop.ro

Preţ:9,16 lei



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg