Expoziţie internaţională de fotografie - în camion!

Vizitează o expoziţie originală! Un camion care a străbătut 10 ţări, de-a lungul Dunării, expune la Bucureşti imaginile realizate de 9 femei. Dacă eşti pasionată de fotografie, te poţi şi tu înscrie în acest proiect!

Un proiect original

Timp de trei zile,4,5,6 august,la „Plastilina” (strada Olari 8,sector 2,Bucureşti),Asociaţia Culturală Imbold prezintă proiectul „Danube Revisited”.  

Vernisajul are loc pe 4 august:9 femei fotograf de la „Inge Morath Foundation” (Statele Unite) deschid o expoziţie originală,organizată într-un camion itinerant. Această galerie-camion a urmat cursul Dunării încă din Munţii Pădurea Neagră şi are ca destinaţie finală Marea Neagră.

Marţi,femeile care s-au înscris deja în proiect (Olivia Arthur,Lurdes R. Basoli,Kathryn Cook,Mimi Chakarova,Jessica Dimmock,Claudia Guadarrama,Claire Martin,Emily Schiffer,Ami Vitale) vor împărtăşi experienţa lor. Te poţi şi tu înscrie în proiect,pe http://danuberevisited.com/#/submissions.

Ce este „Danube Revisited”

„Danube Revisited” este o călătorie în cadrul căreia 9 femei fotograf au transformat un camion de 7,5 tone într-o galerie mobilă. Camionul traversează 10 ţări,de-a lungul cursului Dunării,din Munţii Pădurea Neagră până în Marea Neagră. În vehiculul cu pricina sunt expuse atât imaginile surprinse de participantele la acest inedit voiaj,cât şi cele ale lui Inge Morath,cea care a surprins viaţa pe Dunăre înainte şi după căderea Cortinei de Fier.

Camionul a plecat în turul European din data de 5 iulie,iar călătoria durează până pe 11 august 2014. Punctul de pornire a fost Donaueschingen,izvorul fluviului,apoi camionul a urmărit îndeaproape cursul Dunării,destinaţia finală fiind Marea Neagră. Din 2 în 2 zile,camionul se opreşte într-un punct diferit,unde o instituţie sau o organizaţie parteneră deschide expoziţia pentru public,găzduind,de asemenea,proiecţii în aer liber.

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

Athénée Palace:expoziţie cu parfum de epocă

Staţiunea Mamaia – povestiri de altădată