Vacanţa cu copiii. Aceste ponturi îți pot salva concediul!

Concediul petrecut împreună cu copiii nu e deloc uşor şi provoacă părinților multă anxietate, indiferent dacă se deplasează cu mașina sau cu avionul. Dacă ştii câteva lucruri care îţi pot uşura pregătirea vacanţei şi petrecerea acesteia, scapi de temeri și ajungi să aduni amintiri frumoase.

familie plecata in vacanta pe aeroport jpeg

Cu cât rezervați mai devreme călătoria, cu atât veți putea profita de economiile făcute din vreme și de mai multe opțiuni, în special pentru vârfurile de sezon. Pe lângă prețuri mai bune, cei care rezervă mai devreme au șanse mai mari de a găsi locuri bune în mijloacele de transport, opțiuni mai bune de închiriere de mașini și camere perfecte în hoteluri.

La plecare, fixaţi un oră limită falsă

Totul durează mai mult cu copiii, așa că, dacă aceasta este prima ta călătorie în familie, nu este niciodată o idee rea să dublezi sau chiar să triplizi estimarea timpului în care urmează să ajungeţi într-un loc.

Cel mai dificil lucru este să plecaţi la timp de acasă în dimineaţa primei zile de vacanţă. O strategie dovedită că dă roade este să setați o alarmă pentru timpul de plecare și s-o programați cu până la o jumătate de oră înainte de momentul în care trebuie să ieşiţi pe uşă.

Fii relaxat şi menţine starea!

Vreme rea? Zborul vostru întârzie? Nu poți face nimic în legătură cu unele aspecte ale vacanţei. Dacă te enervezi nu vei avea şanse să schimbi ceva. Este mai bine să accepţi că se întâmplă şi lucruri neplăcute, pentru că nu poți planifica totul înainte. Ce poţi face este să te relaxezi, să te distrezi și să fii pregătit pentru orice măcar din punct de vedere moral.

Vezi şi: Pleci în concediu? Iată cât de folositoare sunt obiectele din camera de hotel!

Potriveşte ora de plecare cu programul de somn al copiilor

Dacă ai copii care preferă să dormă pe drumul spre o destinaţie de vacanţă, porniţi mai devreme dimineaţa sau pe la prânz, la orele la care sunt obişnuiţi să doarmă. În schimb, dacă nu se odihneşte bine în maşină, tren sau avion, plecaţi la orele la care este activ pentru a dormi la destinaţie.

Reveniţi în locurile în care vă simţiţi bine

Unele familii se întorc la aceeași destinație sau la aceeaşi cazare. Avantajele sunt că ajungeţi să cunoașteţi destinația și știți la ce să vă așteptați.

Citeşte şi: Află ce nu lipseşte din bagajul unui călător de meserie!

Nu mai pierdeți timpul cercetând unde puteţi mânca fără probleme sau ce puteţi face acolo. În plus, puteți face fotografii cu copiii în același loc an de an și să vedeţi cât de mult au crescut.