Idei de vacanţă în septembrie

1 70514 original jpg jpeg

După relaxarea sau distracţia de vară, o scurtă vacanţă înainte de venirea toamnei este bine venită, desigur. Iată câteva idei pentru a petrece zile de vis în luna septembrie.

După relaxarea sau distracţia de vară,o scurtă vacanţă înainte de venirea toamnei este bine venită,desigur. Iată câteva idei pentru a petrece zile de vis în luna septembrie.

Idei de vacanţă în septembrie – insule şi ţări pline de cultură,tradiţie şi folclor

Islanda nu este un loc tocmai vizitat,dar este un loc spectaculos şi plin de tradiţie şi folclor. Laguna Albastră,capitala Reykjavik,caracterizată prin prezenţa peninsulelor,golfurilor,strâmtorilor şi insulelor fascinante. Luna septembrie este destinată aducerii oilor din munţi pe câmpiile fertile,unde vor păşuna pe timpul iernii. Experimentaţi alături de fermieri un ritual neschimbat de secole,călăreţii vă vor uimi.

Insula Skye,Scoţia este o altă destinaţie excelentă pentru luna septembrie,în această perioadă barca de navigaţie Celeste este acoperită cu 60 de mii de bucăţele de oglindă,va fi ancorată în Portree şi va transmite cântece şi poveşti de pe insulă,adunate de doi artişti. Celeste este una dintre atracţiile minunate din cadrul festivalului Bonnie Boat,unde pentru o zi întreagă vezi putea vedea spectacole de dans,curse între vase,proiecţii de film în ambarcaţiuni special create în acest scop şi ateliere de navigaţie. Cei care iubesc apa se vor bucura nespus,dar şi copiii pot fi fascinaţi de un astfel de festival.

Idei de vacanţă în septembrie – septembrie,luna culesului de vie,în Sicilia sau sudul Franţei

Pentru cine este doritor de a vedea cum se distrează diferitele popoare şi ce fel de festivaluri au,Sicilia este locul perfect pentru luna septembrie. Festivalul Internaţional Gelato o Cefalu,care ţine 3 zile,între 15 şi 18 septembrie,este un deliciu pentru toată lumea,aici 30 de producători de îngheţată din Sicilia îşi vor expune marfa. Alte festivaluri sunt în oraşul San Vito Lo Capo,unde între 20 şi 25 septembrie este festivalul mâncărurilor cu cuşcuş,în localitatea Aragona Agrigento este festivalul Sagra della Salsiccia,unde se poate degusta o varietate imensă de cârnaţi.   

Dar poate cele mai frumoase festivaluri de pe insulă sunt cele dedicate vinului,căci septembrie este luna culesului de struguri,iar Sicilia este cunoscută pentru vinurile alese. Primele două week-end-uri din septembrie este festivalul ViniMilo Sagra dei vini dell’Etna,iar între 28 şi 30 septembrie este festivalul Festa della vendemmia Piedimonte Etneo. Ambele festivaluri sunt situate pe flancul de est al vulcanului Etna.

Idei de vacanţă în septembrie – vacanţă spirituală în ţara sfântă sau vacanţă liniştită în ţările scandinave

Persoanele care îşi doresc o vacanţă mai liniştită pot alege să viziteze ţara sfântă,Israel. Ca atracţii religioase sunt Muntele Tabor,Muntele Templu,Zidul Plângerii,Biserica Sfântului Mormânt,Muntele cu Măslini,Mormântul Fecioarei Maria şi multe alte atracţii turistice.

Cine doreşte altfel de vacanţă decât pe plajele însorite din Grecia şi Cipru,Scandinavia este zona perfectă pentru o vacanţă în luna septembrie. Frumoasele capitale baltice,aerul curat şi liniştea de aici vă vor face să simţiţi într-adevăr că vă relaxaţi.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg