În ţara Haţegului

1 49843 original jpg jpeg

Acolo unde Transilvania se întâlneşte cu Banatul şi cu Oltenia, se află Ţara Haţegului. Înconjurată de munţi şi încărcată de istorie, e o destinaţie de neratat!

Ţara Haţegului este cunoscută în toată lumea datorită dinozaurilor pitici despre ­care se spune că populau locul cu mii de ani în urmă.

Nu puţini străini au aflat despre locul ăsta de pe Discovery Chanel şi au venit să‑l viziteze.

Odată ajunşi aici,au ascultat şi poveştile despre războaiele daco-romane,de pe vremea când istoria ţării abia începea să se scrie. Localnicilor le place să spună că istoria noastră aici a început.

Farmecul pădurilor din Ţara Haţegului

Pe malul râului Mureş,este aşezat Parcul Dendrologic Simeria,într-un cadru natural de-o frumuseţe aparte.

Copacii rari sau giganţi,lacurile şi izvoarele,poienile şi arhitectura naturală originală fac din această pădure-parc locul preferat al turiştilor.

Dacă-ţi plac animalele,treci pe la Rezervaţia de Zimbri Haţeg,din pădurea Slivut.

Se spune că este primul loc din România unde a putut fi văzut zimbrul european.  

Unde te cazezi?

Găseşti numeroase ­pensiuni cu preţul de 50 de lei pe noapte,iar dacă vrei să te răsfeţi,plăteşti 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă,într-un hotel de patru stele din Haţeg.

Sunt sute de turişti in Ţara Haţegului

simeon stalpnicul png

Vizitând ­bisericile ­locului

Cele mai vechi biserici din ­Ţara Haţegului datează din secolele XII-XIII. Biserica Sf. ­Nicolae,Biserica Sf. Ilie şi ­Biserica Reformată-Calvină sunt trei lăcaşuri de cult decorate cu cruci de ogive sau cu picturi murale valoroase.

Ţara Haţegului,leagănul civilizaţiei daco-romane

157b6558b5e8b192ecdc9bb17ab426af jpg jpeg

Cea mai cunoscută ­este Cetatea Colţ,ridicată de cneazul Cândea şi despre care se spune că ar fi sursa de inspiraţie a romanului „Castelul din Carpaţi”,de Jules Verne.

Castelul,cetatea,mănăstirea

Principala atracţie turistică ­este Castelul Corvinilor,situat la 25 km de oraşul Haţeg.

E una dintre cele mai bine păstrate clădiri ale Evului Mediu de la noi şi cea mai cunoscută proprietate a lui Iancu de Hunedoara,fiind considerat un monument unic în România.

Europeni pasionaţi de perioada medievală vin anual să viziteze castelul. La doar câţiva km distanţă,se află mănăstirea Prislop,de o frumuseţe idilică.

Nu departe se află ruinele Sarmisegetuzei,capitala Daciei.

80499ac5a3a49f8ca96e9a3eb7c13d96 jpg jpeg