La schi, pe pârtiile din România

1 57757 original jpg jpeg

Vrei să te distrezi pe cinste şi să te bucuri din plin de zăpadă? Hai cu noi pe pârtia de schi! Iată câteva destinaţii tentante pentru orice familie.

1. La Cavnic pot schia şi cei mici

Dacă vrei să-l înveţi pe cel mic să schieze, atunci poţi merge la Cavnic. Vă veţi simţi ca-n poveşti! Poţi ajunge aici cu trenul sau cu maşina.

De la gara Baia Mare până la Cavnic nu sunt decât 32 de kilometri,pe care îi poţi parcurge cu microbuzul (se poate lua din apropierea gării şi face până la destinaţie aproape o oră).

Şi unde mai pui că pârtia „La Icoană 2” dispune de nocturnă, dar şi de tunuri de zăpadă, aşa că până în martie te poţi bucura din plin de sporturile de iarnă.

Mai mult,la Cavnic e loc şi pentru profesionişti,mai exact pe pârtiile Roata. La cazare se fac reduceri dacă mergi cu familia,iar preţul începe de la 80 de lei pe noapte,în funcţie de perioadă.

2. La Stâna de Vale, te simţi cel mai bine

Stâna de Vale,din Bihor,este una dintre cele mai apreciate staţiuni montane pentru relaxare. Pe lângă faptul că dispune de numeroase izvoare cu ape minerale cu calităţi terapeutice şi de un aer bine ozonat,la Stâna de Vale poţi schia împreună cu toată familia.

Pârtia dispune de teleschi, însă nu este iluminată şi nu dispune de tunuri cu zăpadă artificială. Ajungi aici cu trenul până la gara Stâna de Vale şi apoi cu mijloace auto.

3. Harghita Băi, o pârtie cu multe atracţii

Staţiunea Harghita Băi nu este încă foarte cunoscută de turişti pentru pârtia sa, drept pentru care nu este atât de aglomerată precum cele de pe Valea Prahovei.

Odată ce ajungi la Harghita Băi, vei fi cucerită de peisaj şi de stratul consistent de zăpadă care îmbie,fără doar şi poate,la concursuri de schi,snow-board (una din pârtii are cinci trambuline), chiar şi săniuş. Staţiunea dispune în total de trei pârtii, Csipike (pentru începători), Miklos şi Kosuth 3, şi de două centre de închirieri echipamente.

4. Valea Dorului, pentru "avansaţi"

Cea mai apropiată pârtie de Capitală se află pe Valea Prahovei:Valea Dorului. Poţi ajunge aici destul de uşor, cu maşina ori cu trenul.

Pârtiile Carp,Vânturiş şi Turistica te provoacă să le cucereşti înălţimile. Toate au teleschi şi centre de închiriat schiuri şi snow-boarduri.

În plus, te poţi delecta cu vin fiert ori cu bucate alese. În Sinaia poţi vizita castelele Peleş şi Pelişor,dar şi Mănăstirea Sinaia. Cazarea variază în funcţie de condiţii,începând cu 80 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.