Locuri de mers cu cortul în România

1 62707 original jpg jpeg

Dacă te-ai săturat de căldura din oraş şi vrei să te deconectezi, pune la cale o ieşire la munte cu cortul. Ţi-am pregătit o listă cu locuri de mers cu cortul în România pe care nu trebuie să le ratezi.

Fie că alegi să mergi doar cu partenerul de cuplu ori cu prietenii,pentru o astfel de călătorie nu trebuie să scoţi mulţi bani din buzunar. Indiferent că stai 2 ori 5 zile,cutreierând munţii te vei reîncărca cu energie pozitivă.

Locuri de mers cu cortul în România – Transalpina

Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice cu care ţara noastră se mândreşte este Transalpina. Acest drum rutier străbate Carpaţii,atingând 2.145 de metri în pasul Urdele. Poţi să-ţi instalezi cortul pe marginea râului Lotru sau în zona Lacului Vidra.

Locuri de mers cu cortul în România – Transfăgărăşan

Dacă nu ai apucat încă să ajungi pe acest traseu turistic,nu mai amâna! Drumul leagă Muntenia de Transilvania şi este deschis doar câteva luni pe an,mai exact între lunile iunie şi octombrie. Poţi să campezi în zona lacului Vidraru,iar dacă vrei să te bucuri de o privelişte minunată,urcă până la Bâlea Lac,la 2000 de metri altitudine.

Locuri de mers cu cortul în România – Buşteni şi Sfinxul

Dacă vrei să te odihneşti într-un peisaj încărcat cu poveşti şi mituri,alege zona Babelor şi a Sfinxului. Poţi merge chiar şi în drumeţii,în trasee montane ce pornesc din Buşteni şi ai posibilitatea de a-ţi instala cortul şi în zona cabanei Caraiman.

Locuri de mers cu cortul în România – Lacul Sfânta Ana

În cazul în care vrei să vezi ceva cu totul deosebit,mergi cu cortul la Lacul Sfânta Ana din Harghita. Acolo,special pentru cei cărora le place să-şi rupă din timpul liber şi să stea cât mai mult în natură,a fost construită chiar şi o zona de camping. Pentru numai 10 lei te poţi bucura de o privelişte care-ţi taie respiraţia şi chiar să faci plimbări cu barca pe lac.

Locuri de mers cu cortul în România – Ocna Şugatag

Unul dintre cele mai frumoase peisaje pe care nu trebuie să le ratezi este cel de la poalele munţilor Ţibleş,din nordul Maramureşului. Aici vei găsi chiar şi un loc de campare,ce are o capacitate de 200 de corturi. Indiferent de locul în care alegi să mergi,fii cu băgare de seamă la urşi.