Lucrurile pentru care este faimoasă Italia

1 77268 original jpg jpeg

Toată lumea o recunoaşte pe hartă după forma pe care o are – de cizmă. Cunoscută pentru arhitectură, modă, vinuri, bucătărie, exploratori, industria auto, fotbal, pizza, Italia se regăseşte în topul ţărilor care trebuie vizitate măcar o dată.

Italia este ţara care are 51 de situri patrimoniale atestate de UNESCO. Contribuţia acestei ţări europene la lume este la fel de importantă ca şi brânza din pizza. Dacă nu ar fi fost exploratorii italieni, lumea n-ar fi descoperit aşa de curând majoritatea rutelor din Orientul Îndepărtat şi din lumea occidentală.

Oamenii de ştiinţă din toată Italia au contribuit în mod semnificativ la progresele ştiinţifice de la naşterea acestei naţiuni. Artiştii au jucat un rol esenţial în reflectarea şi modelarea culturii renascentiste. Cu alte cuvinte, Italia a avut un impact foarte influent asupra istoriei şi culturii mondiale. Este aproape imposibil să scrii toate lucrurile minunate despre o ţară atât de bogată în cultură şi patrimoniu.

Iată câteva dintre lucrurile care fac din Italia frumoasa ţară care este:

Bucătărie

lighter6 jpg jpeg

Bucătăria italiană este ”belissima”! Italienii iubesc mâncarea lor şi sunt cunoscuţi pentru reţetele lor. Mâncărurile consumate în Italia au devenit faimoase în întreaga lume. Ingrediente precum brânza de parmezan, uleiul de măsline şi usturoiul se găsesc în aproape fiecare fel de mâncare. Bucătăria aromată, care cuprinde mai multe tipuri de paste făimoase, risotto, ravioli, fac un antreu perfect la masă. Deserturile au o mare varietate de produse de patiserie. Printre acestea se numără tiramisu, panna cotta şi cannoli. Substituentul lor pentru îngheţată se numeşte Gelato. Este preparată din lapte şi este irezistibilă.

Roma

Rome03 jpg jpeg

Roma este, fără îndoială, cea mai mare atracţie turistică din Italia. Roma a devenit un loc special datorită importanţei sale istorice. Gladiatorii s-au luptat acolo, acesta fiind principalul motiv pentru care oamenii din întreaga lume vor să o vadă. În plus, a fost un important loc de pelerinaj pentru catolici, pentru că înconjoară oraşul Vatican, casa papilor.

Artă

Leonardo da Vinci   Last Supper (copy)   WGA12732 jpg jpeg

Italia este Mecca pentru iubitorii de artă, cu cel puţin un muzeu în fiecare oraş major al ţării. Italia a fost binecuvântată de artişti foarte talentaţi din toate timpurile. Drept urmare, Italia deţine cele mai mari capodopere ale lumii în muzeele sale. De la "David" al lui Michelangelo la "Cina cea de taină" a lui Leonardo, se poate găsi totul în Italia.

Arhitectură

colosseum rome italy architecture jpg jpeg

Renaşterea a adus multe schimbări în domeniul arhitectural pentru Italia. Italia a fost renumită de atunci pentru priceperea sa arhitecturală. Este casa palladianismului, un stil de construcţie care mai târziu a inspirat arhitectura neoclasică. Un rezultat al căruia sunt cele 51 de situri patrimoniului mondial declarate de UNESCO. Numărul este mai mare decât în orice altă ţară. Turiştii din întreaga lume vizitează Italia pentru a vedea aceste situri. Acesta este modul în care se scufundă temporar în istorie. Siturile arhitecturale fascinante sunt Colosseum, Turnul înclinat din Pisa, Bazilica Sf. Petru, Pantheon şi Catedrala din Milano etc.

Exploratori

maxresdefault jpg jpeg

În epoca descoperirii, mulţi exploratori italieni au pornit cu navele lor în căutare de noi locuri. Misiunea lor a fost să găsească noi căi de comerţ. Christopher Columbus, John Cabot, Amerigo Vespucci, Marco Polo sunt unii dintre cei mai cunoscuţi exploratori din Italia. Împotriva oceanelor furioase, aceşti oameni curajoşi au condus echipajul lor la destinaţie. Numai pentru a descoperi şi a schimba hărţile nou realizate de regi şi alţi cuceritori. Multe lucruri şi locuri au fost descoperite şi adăugate pe harta lumii datorită lor.

Industria auto

ferrari 458 vs lamborghini super trofeo jpg jpeg

Ferrari, Lamborghini, Fiat, Lancia, Alfa Romeo şi Maserati sunt câteva dintre mărcile de maşini din Italia. Industria italiană de automobile a produs peste un milion de vehicule în 2015. Ceea ce include tot felul de maşini, chiar de la hatchback până la maşinile sport. Ferrari este, în special, cel mai faimos producător de automobile sportive. Este cunoscut pentru motoarele sale robuste, care a câştigat multe curse internaţionale. Lamborghini este o altă companie clasică de producţie a maşinilor sport. Este cunoscut pentru modelele sale elegante, rapide, fabricate în număr limitat.

Viţa-de-vie

Vineyeard in Chianti Tuscany Italy famous landscape jpg jpeg

Italia este cel mai mare producător de vin din lume în volum. Acesta este pe locul cinci în consumul de vin. Potrivit legendelor, în anul 92 d.Hr., împăratul Domitian a fost forţat să distrugă un număr mare de podgorii ca să lase terenul fertil pentru producţia de alimente. În ciuda acestei distrugeri, producţia de vinuri a înflorit. Turiştii sunt uşor atraşi de aceste podgorii. Se poate participa la orice "Cantine Aperte", care înseamnă "Zilele deschise". În această zi, producătorii de vin din toată Italia se întâlnesc şi organizează acest eveniment. Porţile sunt deschise pentru oricine doreşte să afle mai multe despre cum se face vinul.

Modă

150925181333 26 milan fashion week 0925 super 169 jpg jpeg

Dacă îţi place să fii în pas cu tendinţele momentului, atunci probabil că îţi place Italia pentru brandurile magnifice care s-au născut aici. Oraşe precum Roma, Florenţa şi Milano sunt cunoscute pentru producerea de branduri mari - Prada, Gucci, Armani, Dolce & Gabbana şi Versace sunt doar câteva dintre ele. Aceste nume s-au extins în întreaga lume. "Vogue Italia" este considerată cea mai prestigioasă revistă de modă. În plus, la Milano se organizează săptămâna modei în fiecare an.