Oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, în 2021

1 shutterstock 1614248344 jpg jpeg

Copenhaga este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii, potrivit unui top realizat de revista Monocle. Este pentru a patra oară din 2007, de când publicaţia realizează topul, când capitala Danemarcei ocupă prima poziţie.

Copenhaga a surclasat orase mult mai cunoscute, relatează Reuters. Zürich, Helsinki, Stockholm şi Tokyo s-au situat pe următoarele poziţii în acest clasamentul reluat după un an de pauză, cauzată de pandemie. Copenhaga a fost desemnată cel mai bun oraş în care să trăieşti pe criterii precum ordinea, sistemul excelent de transport, pentru restaurante şi curăţenie.

"Copenhaga este unul dintre acele oraşe în care există o ambiţie reală de a oferi o calitate a vieţii mai bună pentru toată lumea", a declarat redactorul-şef al revistei Monocle, Andrew Tuck.

Raportul din acest an a urmărit să evalueze ce oraşe s-au implicat mai bine în ultimele luni „pentru a reconstrui mai bine; pentru a-şi apăra economiile şi scenele culturale, pentru a continua proiecte de infrastructură în transport şi spaţii verzi". De asemenea, a pus un accent mai mare pe simţul civic şi programe de sprijinire a antreprenorilor, la rândul lor foarte afectaţi de pandemie.

"Nu a fost tocmai uşor în acest an, dar am făcut tot posibilul pentru a realiza topul", a spus fondatorul publicaţiei, Tyler Brûlé, menţionând că Monocle a aplicat valori clasice precum siguranţa, infrastructura şi facilităţile pentru deschiderea unei afaceri.

Topul complet al oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii

FOTO Shutterstock