Schimbări la Castelul Corvinilor. Ce trebuie să ştie cei care vizitează cetatea medievală a Hunedoarei

1 85038 original jpg jpeg

Castelul Corvinilor a suferit câteva modificări, care vin în ajutorul turiştilor. La intrarea  pe pod au fost montaţi patru turnicheţi şi a fost amplasată noua casă de bilete, iar noul sistem de taxare a devenit funcţional, a anunţat Primăria Hunedoara. 

Casa de bilete a Castelului Corvinilor s-a mutat din incinta monumentului medieval la intrarea pe pod, unde a fost amplasată o gheretă. Lângă ea au fost puşi turnicheţii achiziţionaţi de primărie.

Schimbările vin după mai multe plângeri ale hunedorenilor, potrivit cărora turnicheţii amplasaţi anterior blocau intrarea în curtea muzeului, care este gratuită. 

Astfel, cei patru turnicheţi, care compun noul sistem de taxare a turiştilor au fost puşi la intrarea pe podul Castelului Corvinilor. Investiţia în noul sistem de taxare a costat peste 100.000 de lei, din fonduri de la bugetul local.

Citeşte şi: Legendele Cetăţii Rupea

Vizitatorii vor cumpăra bilete la casa de bilete din curtea castelului, vor primi biletul şi îl vor valida pentru a trece de turnicheţi. Biletul nu va mai fi verificat la intrarea în incinta obiectivului turistic, astfel că nu se vor mai forma cozi pe podul care duce la castel, informează Primăria Hunedoara.

Conform noilor taxe de vizitare a Castelului Corvinilor, stabilite de Consiliul Local Hunedoara, adulţii vor plăti 30 de lei pentru un bilet, pensionarii 15 lei, elevii şi studenţii 7 lei.

Citeşte şi: Mănăstirea Cetăţuia, locul unde se întâmplă minuni! Ce se petrece ZILNIC în biserica din mijlocul munţilor

Castelul Corvinilor, numit şi Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

image

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcţie medievală cu dublă funcţionalitate (civilă şi militară) din România aflată încă "în picioare" şi este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.

Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european.

Sursă: adevărul.ro, wikipediaRecente