Sighişoara: 6 lucruri de văzut

simeon stalpnicul png

Sighişoara este printre puţinele oraşe-cetate locuite din Europa, şi atrage vizitatorii din toată lumea: nu numai prin arhitectura sa, dar şi prin legenda care susţine cum că Dracula – temutul domnitor Vlad Ţepeş – a văzut lumina zilei aici.

Turnul cu Ceas

Înalt de 65 de metri şi vechi de 7 secole,turnul domină oraşul. Acoperişul său,decorat cu ţigle smălţuite policrome,se vede de departe. Urcă treptele care duc la galeria exterioară:de aici,ai o panoramă superbă asupra cetăţii.

982a85b4ab2b694fa75c8be86259c0f3 jpg jpeg

Figurinele din lemn

Admiră figurinele ceasului din Turn. Sculptate în lemn,reprezintă zeităţi romane corespondente  fiecărei zi a săptămânii,dar şi Toboşarul,Ziua şi Noaptea,Justiţia şi Dreptatea... Cu secole în urmă,figurinele defilau solemn,marcând trecerea timpului.

Stâlpul infamiei

Plimbă-te prin Piaţa Mare a burgului. Aici se ridica odinioară stâlpul infamiei:de coloana cu inele de fier erau legaţi cei ce încălcau legea,şi li se atârna de gât o piatră de 6 kg.

Casa Dracula

Nu uita să vizitezi Casa Vlad Dracul,fostă Paulini. În această clădire se presupune că s-a născut Vlad Ţepeş – pe care turiştii îl asociază,invariabil,cu Dracula.

Scara Şcolarilor

Dacă o iei pe Strada Şcolii,ai să observi încântătoarea Scară Acoperită sau Scara Şcolarilor. A fost construită în 1642,pentru a facilita accesul,pe timp de iarnă,la şcoala situată pe o colină. Încumetă-te până sus- sunt 175 de trepte!

c72fdf31c06d645f93714b659308c502 jpg jpeg

Turnurile breslelor

Admiră turnurile ridicate de bresle precum Turnul Croitorilor,al Tăbăcarilor şi al Giuvaergiilor. Erau 14 la origine,însă numai 9 dintre ele mai sunt în vizibile astăzi,fiecare cu stilul,farmecul şi povestea sa.