Staţiuni montane frumoase din România

1 69395 original jpg jpeg

Îmbrăcate în verdeaţa brazilor şi înconjurate de liniştea codrului, există în ţara noastră locuri de o frumuseţe covârşitoare, indiferent că este vară sau iarnă. Dacă eşti în căutarea unui loc în care să te relaxezi, am pregătit o listă cu staţiunile montane cele mai frumoase din România.

Odată ce păşeşti în aceste aşezări împrejmuite de păduri de brazi şi traversate de păsări şi animale sălbatice,ai impresia că ai intrat într-o altă lume,în care timpul trece altfel. Oamenii calzi şi primitori din aceste aşezări fac cinste acestor locuri.

Staţiuni montane frumoase din România. Minunatele localităţi din Bucovina

Cunoscută şi sub denumirea de Perla Bucovinei,Vatra Dornei este o staţiune care îmbracă straie colorate,în orice anotimp. Dacă toamna întregul peisaj este cuprins de nuanţe brun-roşcate,iarna totul este învăluit în albul zăpezii,căpătând un aspect de poveste. Aflată în partea de sud-vest a judeţului Suceava,în Depresiunea Vatra Dornei,micul orăşel de munte se numără printre cele mai căutate atracţii turistice de la noi din ţară. Pe lângă peisaj,climă,ape termale,cei care vin aici se pot distra pe cele trei pârtii de schi din oraş:pârtia telescaun,ce are 3.000 m lungime,pârta parc,cu 900 m lungime şi pârtia veveriţa,de 800 m lungime. Cei care nu au rău de înălţime pot urca cu telecabina până pe Dealul Negru.

O altă staţiune numai bună de vizitat din Bucovina este Câmpulung Moldovenesc. Înconjurat de Masivul Rarău,Munţii Stânişoarei,Obcina Mestecănişului şi Obcina Feredeului,mica aşezare este ideală pentru care vor să schieze sau să meargă în drumeţii. Găseştia aici două pârtii de schi şi una de biatlon. Dacă nu eşti un împătimit al acestui sport de iarnă,ai la îndemână o altă variantă de distracţie:săniuşul. Se pare unul dintre cele mai bune locuri  este cel de pe dealul Cucoara.

Staţiuni montane frumoase din România. Surprinzătoarele aşezări din Moldova

De un farmec aparte se bucură şi câteva staţiuni montane din Moldova. Slănic Moldova este o staţiune balneară la mare căutare datorită izvoarelor terapeutice pe care le adăposteşte. Localitatea este vizitată în special de cei care suferă de afecţiuni dintre cele mai diverse,de la boli metabolice la cele renale.

Aflată în judeţul Neamţ,în nord-vestul munţilor Ceahlău,staţiunea Durău este căutată de cei care vor să se trateze de nevroze sau anemie,datorită aerului curat,lipsit de alergeni şi praf. Dacă ajungi în acestă staţiune,nu rata Cascada Duruitoarea şi Mănăstirea Durău,un impresionant lăcaş de cult.

O altă staţiune importantă din Moldova este Târgu Ocna. Localitatea adăposteşte 24 de mănăstiri şi biserici,vechi de sute de anii. Una dintre atracţiile oraşului este Salina Târgu Ocna,ce datează din 1400.

Staţiuni montane frumoase din România. Frumoasa staţiune din Oltenia

La capătului Transalpinei,stă de strajă staţiunea montană Rânca,care-şi încântă vizitatorii atât vara,cât şi iarna. Dacă vara cei care îi calcă pragul se axează pe fel şi fel de trasee turstice,iarna staţiunea,îmbrăcată în zăpadă,este ideală pentru pasionaţii de schi,existând aici nu mai puţin de patru pârtii destinate acestui sport.

Staţiuni montane frumoase din România. Cunoscutele staţiuni din Muntenia

Nu există an în care staţiunile Azuga,Predeal şi Sinaia să nu fie asaltate de mii de turişti care vin aici pentru a se relaxa şi pentru a petrece câteva zile departe de agitaţia din oraşe. Pe lângă drumeţii,staţiunile dispun şi de multe pârtii pentru pasionaţii de sporturi de iarnă.