Stimulente financiare pentru noii cetăţeni! Pe ce insule poţi primi bani dacă te muţi acolo

1 sicilia italia jpg jpeg

Ce poate fi mai frumos decât să te trezeşti în fiecare dimineaţă pe o insulă exotică şi, în plus, să primeşti şi bani pentru a locui acolo? Acest lucru este posibil. Iată unde!

Vremurile în care trăim oferă oportunităţi neaşteptate. Multe zone au pierdut o mare parte din populaţie, iar multe case erau pe punctul de a se prăbuşi, însă reprezentanţii Guvernelor s-au gândit, de-a lungul timpului, să ofere stimulente cetăţenilor care îşi doresc să se mute în aceste locuri. Spre exemplu, o nouă casă, bani şi sponsorizări pentru deschiderea unei noi afaceri.

Insula de Sud, Noua Zeelandă

Există numeroase motive pentru care Noua Zeelandă poate fi o destinaţie ideală de vacanţă. Dincolo de frumuseţea sa, ţara este cunoscută pentru calitatea vieţii, pentru siguranţă şi pentru accesibilitate. În anul 2016, în Kaitangata, un sat rural, din cel mai îndepărtat vârf al Insulei de Sud a Noii Zeelande, autorităţile au oferit pachete de case şi terenuri, de peste 230.000 de dolari, pentru oamenii care voiau să locuiască acolo. Potrivit The Guardian, micul oraş avea 1.000 de locuri de muncă disponibile în domeniul agriculturii şi în turism, dar nu aveau muncitori.

Sicilia, Italia

Cine nu-şi doreşte să renunţe la viaţa aglomerată şi să se mute sub soarele Italiei? Potrivit CNN, primarul din Cammarata, un sat aflat chiar la sud de Palermo, unde se antrenau cei mai buni cai olimpici, a oferit vile gratuit noilor rezidenţi pentru a se reîntregi comunitatea. Condiţia? Noii proprietari trebuiau să renoveze casa şi să ofere un termen de garanţie în valoare de 5.000 de euro, care urma să fie restituit atunci când casa va fi gata.

Antikythera, Grecia

În anul 2019, Biserica Ortodoxă Greacă locală a anunţat că sponsorizează familiile să se mute pe insula Antikythera, situată între Creta şi Kythira. De asemenea, Biserica oferea o casă şi o indemnizaţie lunară de 500 de euro pentru primii ani de locuit pe insulă.

Insula Rùm, Scoţia

Autorităţile scoţiene au pus la bătaie locuri de muncă şi atracţii pitoreşti, cu care spera să atragă noi cetăţeni (locurile de muncă diferă de la pescuit, la îngrijirea copiilor). În plus, Guvernul local şi-a plănuit construirea unor case ecologice şi oferirea unor stimulente doritorilor.

Sursă foto: Shutterstock