Ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă. TOP 10

ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă jpeg

Există atât de multe locuri minunate pe Pământ, încât nu ne-ar ajunge nici 10 vieţi ca să le vizităm pe toate. Dar fiecare dintre noi are un loc preferat în care vrea să ajungă măcar o dată în viaţă. De aceea trebuie să facem alegeri. Iată un top 10 ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă.

„O investiţie într-o călătorie este o investiţie în tine”,spune Matthew Karsten. Există întocmită o listă cu cele 10 ţări pe care trebuie să le vizităm măcar o dată în viaţă. Aceasta este făcută după listele şi sondaje de pe Lonely Planet,Telegraph,Business Insider,Thrillist şi Rough Guides.

Ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Iată care sunt aceste 10 ţări:

Noua Zeelandă

dc18f31d9de28500ed131b2f10764ca6 jpg jpeg

Nu este cineva care a fost în Noua Zeelandă şi să nu se îndrăgostească imediat de această ţară enigmatică. Este locul preferat de turişti,deoarece are multe locuri minunate făcute de om,dar şi de natură.

Noua Zeelandă este cu adevărat magnifică cu păduri preistorice,plaje răspândite,munţi şi izvoare remarcabile. Coexistenţa între maori şi oamenii din Europa formează baza distinctivă a culturii din această ţară.

În plus,este una dintre cele mai accesibile ţări pentru călătorit,datorită infrastructurii bine dezvoltate şi a serviciilor pe care le oferă. Produsele alimentare,vinul şi berea din această ţară oferă călătorilor un simţ suprem al gustului.

  

Australia trebuie şi ea inclusă pe lista cu top 10 ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă

a83c20394f8f307e48cdca48c8317af7 jpg jpeg

Australia nu este doar o ţară,ci un continent. În enormitatea ei,se află o lume care este bogat diversificată etnic şi cultural,cu peisaje minunate şi numeroase locuri pentru divertisment.

Un climat cu soare pe tot parcursul anului este unul dintre cele mai importante motive din spatele australienilor,care a condus la un focar cultural proeminent de viaţă,prin plaje vibrante şi tabere în afara oraşului.

Australia este o naţiune de sociabilitate,cu un spirit viu şi relaxat foarte evident. O călătorie în Australia poate fi costisitoare,dar dacă faci rezervările din timp,costurile sunt mai mici.

Japonia

c1949722040d2a74a32792afdd2511e5 jpg jpeg

Această ţară este un amestec unic de tradiţie şi inovaţie. Superbele patrimonii culturale şi religioase din trecut coexistă extraordinar cu realizările arhitecturale şi tehnologice din prezent.

Există multe temple budiste spectaculoase şi altare peste tot în Japonia,dintre care majoritatea sunt în Kyoto,cunoscută drept capitala culturală a Japoniei. Celelalte oraşe bogate cultural care merită să fie vizitate sunt Nara şi Kanazawa.

Muntele Fuji,Palatul Imperial,Hiroshima Peace Memorial Park,Insula Itsukushima,Parcul Naţional Osaka,Parcul Naţional Chubu-Sangaku şi Alpii japonezi sunt unele dintre celelalte locuri notabile care trebuie vizitate.

Thailanda, în TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă

438784ae4dae053975a4daeb581eef8a jpg jpeg

Cu o istorie intrigantă,Thailanda este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sud-estul Asiei. Pentru anticele temple budiste şi palatele frumoase,insulele curate şi parcurile naţionale,Thailanda este pentru toate tipurile de turişti.

Capitala Bangkok,cu străzile pline de viaţă şi mall-uri gigantice,controversează puternic cu satele liniştite de pe dealuri. Dar această diversitate este exact ceea ce face ca Thailanda să fie o destinaţie fascinantă pentru turişti. În plus,mâncarea thailandeză este foarte gustoasă,iar oamenii sunt foarte conviviali.

Spania

4ff77902d5baccf399e3e4d3eb07a18c jpg jpeg

O călătorie în Spania este sigur pentru cei care vor să se mai întoarcă din nou şi din nou. Aşa cum spun şi ei,acolo nu este doar Spania,sunt mai multe,făcând referire la diversele peisaje şi culturile naturale ale ţării. Chiar şi aşa,niciun turist nu pleacă dezamăgit din Spania.

Carnavalurile pline de viaţă,mâncarea rafinată şi viaţa de noapte animată,împreună cu plajele sale impresionante,insulele şi fauna sălbatică fac din Spania o destinaţie perfectă pentru turişti. În plus,acolo se găsesc şi oraşele istorice bogate cu artă,care sunt un patrimoniu cultural.

Fie că este vorba despre Catalonia,Madrid sau Ţara Bascilor,există întotdeauna o mulţime de locuri pe care le poţi vizita în Spania. În afară de cele două mari oraşe,Barcelona şi Madrid,această ţară mai este faimoasă pentru arenele de fotbal ionice,iar alte oraşe notabile pentru a fi vizitate sunt Sevilla,Valencia,Granada,Malaga şi Bilbao.

Ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Portugalia

8061988b1f0ac482e8437d8c7c71a1e5 jpg jpeg

Cu propria sa cultură distinctă,limba şi bucătăria,Portugalia este fermecătoare pentru plajele pe care le are,peisajele şi satele medievale. Frumuseţea sa estetică a rămas în mare parte neatinsă de turişti,spre deosebire de alte destinaţii majore europene de călătorie.

Portugalia este o destinaţie care răspunde aşteptărilor călătorilor. Turul poate începe din capitală,Lisabona,şi apoi spre oraşele de pe coastă,bucurându-te de mâncarea bună şi vinul pe care-l au.

Geografia ţării este diversă şi variază de la munţii din nord,parcurile naţionale şi terenurile cu viţă de vie,satele şi plajele care se află de-a lungul coastei de sud. Mai multe decât atât,Portugalia este o destinaţie relativ ieftină în comparaţie cu alte destinaţii europene.

Mexic

d0cabbfb4d5b5b64e79fa45a8440a628 jpg jpeg

Mexicul este o ţară cu plaje frumoase,cu o cultură diversificată,naturală. În afară de fascinanta capitală Ciudat de Mexico,alte locuri notabile pe care le poţi vizita în Mexic sunt Merida,Todos Santos,San Miguel de Allende,Huatulco şi Puebla.

Sunt multe locuri pe care le poţi vizita în Mexic,mai ales dacă eşti un iubitor al plajelor,soarelui,acolo fiind cele mai multe şi,care nu se mai sfârşesc. Mexic are o anumită aură,cu civilizaţii antice,mariachi şi să nu uităm de Zorro.

Acolo descoperi ruinele mayase şi aztece,junglele,oraşele coloniale,oraşele pline de viaţă,plajele din Cancun şi Guatemala,Mexic fiind o ţară imensă.

  Canada, în TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă

1458985770dc06ec8814a276339ad006 jpg jpeg

Canada este cea mai mare ţară din America de Nord,cu uriaşe locuri pline de munţi grandioşi,păduri virgine şi linii de coastă remarcabile. La toate aceste minuni iau parte peisajele uluitoare,fiind atmosfera primitoare care se arată în întreaga ţară.

Aceasta este ţara care oferă călătorilor o gamă largă de experienţe. Se poate merge în camping pe Insula Vancouver,în plimbare pe străzile oraşului Toronto sau escaladarea vârfurilor de pe Canadian Rockies.

Pădurile de pini din est,împreună cu comunităţile pline de viaţă de pe coastă sunt excelente pentru o excursie vara. În timp ce,Quebec este perfect pentru schi în timpul iernii.

Nepal

aaace53430ced8e333827fa2aeb6848f jpg jpeg

Situat în inima munţilor Himalaya,între cei doi mari vecini,China şi India,Nepal este o lume în sine. Nicio ţară din lume nu oferă o asemenea gamă largă de experienţe într-o astfel de zonă mică.

Unele dintre cele mai bune locuri din lume pentru drumeţii şi alpinism sunt situate în această ţară. Opt din zece cei mai înalţi munţi din lume sunt aici. Este,probabil,cel mai bun loc pentru turistul care vrea să se aventureze,cu posibilităţi nelimitate de safari,rafting şi parapantă.

Cu toate că primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la Nepal este zăpada de pe vârfurile Himalayei,natura nu este singurul aspect enigmatic al acesteui ţări. Katmandu,capitala este un oraş plin de temple care prezintă un amestec unic de hindus şi religii budiste moştenite.

TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Italia

68387c4a7496770650b96c083db301d3 jpg jpeg

Pământul oamenilor frumoşi,cu o mâncare delicioasă,Italia este destinaţia de vis pentru orice călător. Are într-adevăr multe de oferit  turiştilor,de la artă la natură,mâncare şi un climat frumos. Chiar şi cei mai exigenţi călători o să fie mulţumiţi de ceea ce o să vadă.

Este o ţară care se mândreşte cu terenuri izbitoare şi dealuri pitoreşti. Trebuie să adăugăm faptul că,urmele istoriei culturale este omniprezentă în Italia. Civilizaţia romană şi epoca Renaşterii,sunt unice şi sunt cele care vor oferi o experienţă de neuitat.

Pe lângă

,alte locuri notabile pentru vizitat sunt căile navigabile din Veneţia,arhitectura din Toscana şi plajele din Sicilia. Un lucru sigur este că în ceea ce priveşte mâncarea,vei fi tratat cel mai bun,fie că este servit la Roma sau în zonele rurale ale acestei ţări.

Congestie nazală remedii

Credite foto:www.lifehack.orgRecente

 Cum te poate ajuta sarea la curățenie jpg
cea mai buna pozitie in care sa dormi daca sforai, shutterstock jpg
Cum săa te imbraci in functie de forma corpului  Sursa foto Shutterstock 415191826 jpg
tomodel de 91 de ani a pozat topless  sursa   Instagram jpg
Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg