Timişoara, Mica Vienă românească

1 52183 original jpg jpeg

Nu crezi că ai putea să-ţi petreci sfârşitul de săptămână şi într-un oraş? La Timişoara găseşti deopotrivă parcuri răcoroase şi nenumărate obiective turistice, cu multă încărcătură istorică.

Cunoscută ca Mica Vienă,Timişoara este unul dintre cele mai interesante oraşe din România. Parcurile fastuoase cu flori exotice,monumentele istorice,străzile largi şi curate te fac să crezi că eşti cu adevărat într-un oraş european.

Ce vizitezi

Dacă ai la dispoziţie două zile ca să vizitezi Timişoara,îţi recomandăm următorul itinerar.

Începe dimineaţa în Piaţa Victoriei,aşază-te la o terasă şi admiră peisajul oferit de clădirile istorice şi de mulţimea de porumbei.

Vizitează apoi Catedrala Mitropolitană,una dintre cele mai frumoase catedrale bizantine ortodoxe,în care poţi admira icoanele şi colecţia de peste 3.000 de cărţi bisericeşti vechi.

Palatul Culturii îţi răsare în faţă imediat ce treci de catedrală şi,de cum îi păşeşti pragul,rămâi uimit de farmecul sălii bizantine unde se ţin spectacolele de operă şi de teatru.

Îndreaptă-te apoi către Piaţa Unirii. Te aşteaptă Catedrala Episcopală Sârbă,Palatul Baroc,Domul Romano-Catolic şi Monumentul Sfintei Treimi. Catedrala Episcopală este unul dintre cele mai valoroase monumente din Timişoara. Aici se află o mulţime de obiecte de artă bisericească bizantină.

Poţi admira apoi Domul Romano-Catolic cu cele 6 altare pictate de un cunoscut artist austriac,precum şi vitraliile de o rară frumuseţe. La câţiva paşi de dom se află Palatul Baroc,care a devenit de câţiva ani Muzeul de Artă.

E greu să vezi chiar tot ce-ţi oferă Timişoara. Aproape la orice colţ de stradă dai peste o biserică,o statuie,un palat deosebit sau o stradă cu clădiri vechi. Prin peregrinările tale,nu uita totuşi să vizitezi Castelul Huniazilor,prima clădire atestată istoric a oraşului,Monumentul Fecioarei Maria,Palatul Dauerbach din Piaţa Victoriei şi Casa Emmer,aflată în centrul oraşului.

Unde te relaxezi

După ce ai reuşit să vezi măcar o parte dintre palatele şi locurile frumoase ale oraşului,te poţi relaxa într-unul din parcuri. Paşii te vor purta,cu siguranţă,spre Parcul Rozelor,denumit până nu demult Rozariul Reginei Maria.

simeon stalpnicul png

Aici te poţi desfăta cu parfumul celor peste 600 de specii de trandafiri,care mai de care mai frumoşi. Poţi face apoi o plimbare prin Parcul Botanic,aflat în spatele Spitalului Municipal,unde vei admira o mulţime de flori şi de arbori exotici. O plimbare romantică pe malul sălbatic al râului Bega,ce-şi poartă susurul de-a lungul oraşului,este cel mai plăcut mod de a-ţi încheia minivacanţa.

Unde te cazezi

În Timişoara poţi alege dintr-o multitudine de pensiuni şi de hoteluri aflate în toate colţurile oraşului. Dacă vrei ceva mai ieftin,caută printre pensiunile aflate în cartierele de la marginea oraşului,unde pentru o noapte plăteşti între 80 de lei şi 110 lei de persoană. 

simeon stalpnicul png

Dacă vrei ceva mai elegant,în centrul oraşului,alege o pensiune unde plăteşti între 150 de lei şi 200 de lei de persoană. Unele dintre pensiuni şi hoteluri îţi oferă şi un meniu zilnic cu reducere la restaurant,altele au oferte speciale.

simeon stalpnicul png


Recente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg