(Top 5) Cele mai frumoase destinaţii romantice din Europa (P)

1 72417 original jpg jpeg

Ştim că îţi place să îţi petreci vacanţa de vară la mare, pe o plajă însorită, cu un cocktail cu gheaţă în mână şi cu o revistă în faţă (cui nu îi place?). Totuşi, până atunci va trebui să mai treacă ceva vreme, astfel că îţi poţi face “încălzirea” cu o mini-vacanţă romantică alături de iubitul sau soţul tău. Primăvara pare că şi-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că vremea nu va fi o problemă. Ce mai rămâne de făcut? Desigur, alegerea destinaţiei. Iată cinci opţiuni minunate:

1. Paris

Cel care i-a dat Parisului supranumele de “Oraşul Iubirii” nu putea fi mai inspirat de atât. Capitala Franţeiatrage anual un număr impresionant de cupluri de toate vârstele care vin aici pentru a îşi declara dragoste eternă sau pur şi simplu pentru a se bucura de momente unice petrecute împreună. Parisul abundă în opţiuni interesante pentru îndrăgostiţi:o plimbare de mână pe malul Senei sau pe străzile oraşului,vizitarea obiectivelor turistice majore (Turnul Eiffel,Muzeul Luvru,Palatul Versailles etc.),o cină romantică la un restaurant cu specific franţuzesc sau câte un pahar de şampanie savurat în camera de hotel. Pe timp de noapte,Parisul se transformă într-un spectacol inedit de lumini şi umbre.

2. Veneţia

Veneţia este o poveste de dragoste în sine. Plimbările cu gondola pe timpul zilei sau sub clar de lună,monumentele arhitecturale superbe,apa liniştită a canalelor sale,toate concură spre întregirea unui tablou care are ca temă principală iubirea. În medie,Veneţia atrage 50.000 de turişti pe zi,însă numărul acestora creşte foarte mult în perioadele de vârf. Astfel,pentru a profita din plin de frumuseţea oraşului,este indicat să alegi o perioadă în care acesta nu este suprapopulat de turişti. Printre atracţiile care trebuie bifate obligatoriu se numără Piaţa San Marco,cu al său Turn cu Ceas (Torre dell’Orologio),Marele Canal şi Domul din Veneţia.

68346c59665f983379ea0efd70b69e9f jpg jpeg

3. Praga

Capitala Cehiei este una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din lume,iar motivele sunt evidente. Praga este un oraş boem (nu degeaba este situat în regiunea Bohemia),care te face să îţi doreşti să îi explorezi fiecare colţişor. Mixul arhitectural îl transformă într-un loc unic,în care pot fi observate în toată splendoarea lor stiluri arhitecturale precum cel romanic,gotic,renascentist,baroc,rococo,neo-renascentist,neo-gotic,art nouveau,cubist,neo-clasic şi ultra-modernist. Oraşul situat pe malul râului Vltava este bogat în atracţii turistice,cea mai populară dintre acestea fiind Karluv Most,un pod de piatră ridicat peste râul amintit anterior,care oferă o privelişte superbă asupra oraşului. De asemenea,Praga se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase centre istorice dintre toate oraşele europene. Aici poate fi admirat cel mai vechi ceas astronomic aflat în stare funcţională din întreaga lume.

9583a568aa76fd7919c0b6dcce298bac jpg jpeg

4. Lisabona

Turiştii care au avut ocazia să viziteze capitala Portugaliei pot confirma în unanimitate că aceasta este una dintre acele destinaţii care nu se bucură încă de popularitatea pe care o merită. Este un oraş care îmbină absolut toate ingredientele unei vacanţe perfecte:climat blând,deschidere la ocean,numeroase locuri de vizitat,viaţă de noapte activă şi mâncare delicioasă. Tu şi iubitul tău vă veţi simţi ca în poveşti în perioada scurtă (sau,de ce nu,prelungită) pe care o veţi petrece aici. Pe timpul zilei,aveţi ocazia să vizitaţi Praca do Comercio (Piaţa Comerţului),Catedrala din Lisabona,Turnul Belem sau Mănăstirea Jeronimos,iar seara o puteţi petrece la o terasă,“acompaniaţi” de un pahar de vin portughez. În caz că nu ştiai,Portugalia este renumită la nivel mondial pentru calitatea vinurilor sale,în special pentru cele de Porto sau Madeira.

5667e18fdffad0e46c1b808f641faabf jpg jpeg

5. Budapesta

Vecinii noştri din partea de vest se pot mândri cu unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume:Budapesta. Cele două aşezări istorice de pe malul Dunării,Buda şi Pesta,se completează reciproc precum yin şi yang. Buda,partea estică a oraşului,este perfectă pentru a petrece o zi relaxantă,cu plimbări lungi pe străduţele sale înguste,cu o pauză de masă la un restaurant retras şi cochet şi,obligatoriu,cu o urcare pe dealul cu acelaşi nume. De aici,veţi avea o vedere de ansamblu asupra întregului oraş. De partea cealaltă a Dunării se află Pesta,o zonă total opusă din punct de vedere al atmosferei,în care predomină agitaţia. Aici se află şi centrul vechi al oraşului,un loc plin de viaţă,cu un număr mare de magazine,terase care şi-au făcut loc printre clădirile istorice.

9a3f460b090076fe3be65faedffde533 jpg jpeg

Ştim ca şi tu iti doreşti sa vizitezi unul dintre aceste oraşe minunate. Pentru bilete de avion poti intra pe site-ul aerotravel.roRecente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg