Top 5 destinaţii pentru vacanţa de primăvară

1 79816 original jpg jpeg

În concediile de peste an stăm acasă, dar a venit timpul să ieşim şi să mai descoperim lumea. Aşadar, ce zici de o vacanţă în Europa de Vest? Dacă încă nu te-ai hotărât ce oraş vrei să vizitezi, iată care sunt cele mai căutate destinaţii.

Paris, Franţa

paris jpg jpeg

De la atracţiile turistice foarte cunoscute - Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Luvru şi Arcul de Triumf - şi o gastronomie rafinată şi centrul modei, Paris este oraşul european în care foarte mulţi oameni preferă să meargă. Pitoresc şi profund romantic, este locul în care merg majoritatea cuplurilor, care se ţin de mână şi se plimbă pe malurile Senei, traversând podul Pont Marie. Surprinde-ţi şi tu iubita cu o vacanţă în oraşul iubirii!

Londra, Marea Britanie

londra jpg jpeg

Londra este o metropolă modernă, cu rădăcini istorice bogate şi o mulţime de atracţii turistice - Palatul Buckingham, Piaţa Camden, Big Ben (turnul cu ceas), Catedrala Sf. Paul, Biserica Westminster Abbey, Royal Opera House, British Museum, Hyde Park, Tate Modern – galerie de artă modernă, şi London Eye pentru a numi câteva. Un oraş frumos, care poate fi străbătut pe jos, cu structuri contemporane lângă atracţii turistice, oferind o imagine între trecut şi prezent. Dincolo de produsele tradiţionale britanice, există o gamă largă de mâncăruri tradiţionale indiene, italieneşti şi chinezeşti.

Zurich, Elveţia

zurich jpg jpeg

În cel mai mare, mai curat şi mai bogat oraş din Elveţia, Zurich, poţi vizita mai multe muzee în care sunt expuse capodopere ale artei moderne. Pe lângă alte atracţii turistice, trebuie să vizitezi oraşul vechi care şi-a păstrat rădăcinile medievale. Principalele repere sunt: Turnurile duble ale bisericii protestante Grossmünster, Peterskirche (Biserica lui Petru) şi Biserica Fraumünster. În plus, explorează universul ciocolatei elveţiene.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam jpg jpeg

Canalele, traseele de ciclism şi lalelele sunt doar câteva dintre motivele pentru care Amsterdam ar trebui să fie pe lista ta. Acest oraş mic este o comoară de inspiraţie creatoare. Admiratorii artei pot petrece câteva ore la Muzeul Van Gogh, dedicat pictorului olandez. Muzeul Rijksmuseum adăposteşte capodopere de Rembrandt, Vermeer şi mulţi alţi artişti cunoscuţi. Şi te poţi opri să miroşi celebrele lalele în Bloemenmarkt, singura piaţă de flori plutitoare din lume.

Bruxelles, Belgia

bruxelles jpg jpeg

Capitala Belgiei şi sediul Uniunii Europene, Bruxelles este un oraş contemporan înflorit din epoca medievală. Piaţa sa centrală, Grand-Place, este înconjurată de aproape patruzeci de săli opulente, de la Hotel de Ville în stil gotic la Maison du Roi, care găzduieşte muzeul oraşului Bruxelles. O altă clădire este Les Galeries Saint Hubert, o arcadă mare acoperită cu sticlă - prima de acest gen din Europa - cu buticuri de înaltă calitate, magazine de ciocolată, restaurante, două teatre (Théâtre des Galeries şi Vaudeville) şi un cinematograf.

;