Top 5 destinaţii româneşti de Sfântul Valentin

simeon stalpnicul png

Profită de sărbătoarea dragostei care se apropie cu paşi repezi şi surprinde-ţi partenerul cu un weekend romantic! Îţi propunem câteva locuri din ţară unde să vă oferiţi răgazul de a admira împreună frumuseţea unor oraşe şi peisaje deosebite.

1. Sibiu

În inima Transilvaniei,ai ocazia să te bucuri alături de omul iubit unul dintre cele mai frumoase oraşe de la noi,Sibiu. În centrul vechi,pierdeţi-vă printre străduţele pietruite ale aşa numitului Oraş de jos,străjuite de case vechi,micuţe. În Piaţa Mică se află unul dintre cele mai romantice locuri din centrul istoric,Podul Minciunilor,care a devenit un simbol şi un loc unde îndrăgostiţii îşi pot pune la încercare partenerii. Se spune că,dacă mărturisirea dragostei lor este mincinoasă,balustrada podului devine şubredă şi se clatină. Nu rataţi prilejul de a face o plimbare romantică pe strada Cetăţii şi în Parcul Cetăţii în care se găsesc şi cele patru turnuri rămase încă din vechea fortificaţie a Sibiului.

Ştiai că…

…Podul Minciunilor,aflat între Piaţa Mică şi Piaţa Huett,a fost primul din ţară realizat din fier forjat? I s-a pus această denumire ca urmare a faptului că era punct de întâlnire pentru negustori,iar sub el erau pedepsiţi cei care se dovedeau a fi necinstiţi.

2. Braşov

Un oraş accesibil,fiind situat în centrul ţării,Braşovul vă poate oferi prilejul unui weekend de neuitat împreună. Urcaţi pe jos sau cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa şi veţi putea cuprinde cu privirea de sus înregul oraş. Aici se află şi cea mai romantică stradă din ţară,Strada

3. Sighişoara

Străduţele înguste din Sighioaravă poartă printre case colorate şi vă oferă cadrul perfect pentru a vă recuceri de Ziua Îndrăgostiţilor. Vizitaţi împreună un oraş de basm. Nu rataţi Turnul cu ceas,simbolul Sighişoarei,urcaţi cele 175 de trepte ale Scării Acoperite,către Biserica din Deal,representative pentru stilul gotic.

4. Cincşor,Transilvania

La poalele Carpaţilor,în centrul triunghiului Sibiu-Braşov-Sighişoara,în satul săsesc Cincşor puteţi petrece un weekend despre care vă veţi aminti cu plăcere peste ani. Vizitaţi împreună biserica fortificată din localitate,vă relaxaţi în faţa şemineului la o pensiune sau un hotel din zonă,plimbaţi-vă prin împrejurimile satului. Veţi descoperi un loc liniştit,departe de tumultul oraşului.

5. Vatra Dornei

Iubiţi muntele şi vă place amândurora să schiaţi? Vatra Dornei este o opţiune. Situată în Depresiunea Dornelor,staţiunea este cea mai vizitată din nordul Moldovei pentru una dintre cele mai lungi pârtii din ţară. Admiraţi împreună privelişti care vă taie răsuflarea. În plus,vă puteţi distra şi la patinoarul din zonă.