Top 5 oraşe din China pe care să le vizitezi!

1 64923 original jpg jpeg

China este o ţară pe care trebuie să o vizitezi. Cea mai mare ţară din lume, cu 657 de oraşe până în prezent, se întinde de la deşerturile din vest până la marele Ocean Pacific din est. A fost denumită "lada" de zestre a Asiei pentru bogăţiile sale sociale şi pentru cei peste 4000 de ani de istorie. China este una dintre cele mai captivante destinaţii de vacanţă de pe tot globul.

Iată topul celor 5 oraşe din China care merită vizitate:

1.  Beijing

Începem cu capitala modernei China,Beijing. Acest oraş frumos este în general considerat ca un hub politic,cultural şi educaţional al naţiunii. Oraşul Interzis şi Marele Zid Chinezesc sunt obiectivele turistice principale,printre alte destinaţii arhicunoscute.Oraşul Interzis te va impresiona prin măreţia lui,prin încărcătura istorică puternică şi prin mulţimea de turişti care îl asaltează. Vei rămâne surprinsă să vezi proporţia de turişti asiatici versus non asiatici. Există o dezvoltare tot mai mare a turismului intern în China,la care se adaugă locuitorii din ţările vecine,care vin să viziteze capitala statului care îi domină tot mai mult economic,politic şi cultural.Marele Zid Chinezesc este o structură imensă ca lungime,având câteva mii de kilometri. Însă vizitabile sunt doar câteva porţiuni pe întreg teritoriul Chinei,iar apropiate de Beijing sunt în jur de 3-4,dintre care cea mai populară şi asaltată de turişti este Badaling. Priveliştea te va fascina.

fb665835c8779ddb7ec8d4a881afa54d jpg jpeg

2. Hangzhou

Hangzhou este capitala şi cel mai mare oraş din provincia Zhejiang,situată în partea de est a Chinei. Acest oraş frumos şi civilizat este cel mai bine cunoscut pentru Lake sa Vest (Xi Hu),care are poeţi,artişti şi oameni importanţi,cum sunt Bai Juyi şi Su Shi (Su Dongpo) încă din antichitate. Lacul de Vest este renumit pentru zece scene,pe care împăratul Qianlong marcate cu o inscripţie de patru caractere fiecare,încercă să prindă cât mai multe dintre aceste locuri faimoase.

Dacă observi că există multe moscheii,cele mai notabile fiind Marea Moschee din Hangzhou şi Moscheea Phoenix,nu fi surprinsă. Hangzhou a fost considerat cetatea Islamului în China în timpul dinastiei Qing. Dacă esti iubitoare de ceai,nu renunţa la şansa de a cumpăra unele de aici,deoarece această varietate de ceai verde provine de aici.

ea76d9e37753e1801a289f971d8a1f3e jpg jpeg

3. Guilin

Guilin este locul pe care doreşti să-l vizitezi facă eşti iubitoare de natură. Situat în regiunea Guangxi autonomă de partea sudică a Chinei,Guilin este în primul rând un oraş turistic care atrage milioane de vizitatori interni şi externi în fiecare an. Numele său înseamnă " Pădurea de dulce Osmanthus",ca urmare a copacilor parfumaţi osmanthus care dau un aer dulce oraşului.

Trebuie să vizitezi Li River Guilin,care a fost apreciat de către revista National Geographic ca fiind unul dintre primele zece minuni apoase din lume. Yangshou şi Longsheng,ambele locuri uimitoare sunt la câţiva paşi de Guilin şi sunt adesea vizitate de turişti.  

48cc5cd496dcd2141aa4cdb4646375f6 jpg jpeg

4. Harbin

Turişti din China şi peste tot în lume vizitează Harbin din ianuarie până în martie,pentru un singur scop principal-pentru a admira sculpturile de gheaţă colorate,fiind cel mai mare din lume. Oraşul Harbin este aproape de graniţa cu Rusia,de aceea multe clădiri sunt o combinaţie de stiluri arhitecturale chinezo-ruse.

a635bee615391e5b52c7c9d78599044e jpg jpeg

5. Xi`an

Entuziaştii de istorie nu vor pleca din China până nu vizitează oraşul Xi'an, cunoscut sub numele de Chang'an în timpul dinastiei Ming. Chang'an a fost desemnată capitală, în unele dintre cele mai dinamice dinastii din China antică, inclusiv Zhou, Qin, Han, Sui şi Tang. Xi'an care este în prezent capitala provinciei Shaanxi.  

Xi'an este cel mai bine cunoscut pentru "Armata de teracotă", o colecţie de mai mult de 8000 de sculpturi de teracotă care descriu armatele Shi Huangdi, a primului împărat al Chinei unificate. Aceste sculpturi, dintre care doar 2000 sunt afişate în prezent, restul au fost îngropate împreună cu împăratul Qin, cu scopul de a-i proteja el în viaţa de apoi. Acest patrimoniu cultural mondial UNESCO a fost clasificat ca fiind a opta minune a lumii.

b7116fab10491623b5dda8d110ef8658 jpg jpeg

Există o serie de alte muzee interesante şi morminte de împăraţi pe care le poţi vizita în această capitală chineză antică. Zidul de Xi'an trebuie vizitat,fiind zidul cel mai complet din oraş care a supravieţuit în China,precum şi unul dintre cele mai mari instalaţii de apărare militară antică din lume.

Credite foto:www.thebeartraveller.com

                       www.bonaventura.ro