Top 5 oraşe pentru un city-break în România

simeon stalpnicul png

Deşi vara este sezonul principal de vacanţă pentru noi toţi şi iarna este cel secundar, toamna şi primăvara pensiunile şi hotelurile din România primesc turiştii de city-break, un trend din ce in ce mai cautat printre români.

Tarifele la cazare sunt mai bune decât în plin sezon,includ servicii suplimentare precum demi-pensiune şi acces la spa,iar municipalităţile organizează diferite evenimente care să atragă turiştii.

Pe baza căutărilor realizate pe site-ul de rezervări online HotelGuru.ro,iată o listă a celor mai căutate 5 oraşe pentru un city-break în România.

1. Sighişoara

Anul acesta,Sighişoara a fost inclusă într-un top al destinaţiilor europene care trebuie vizitate,realizat de publicaţia Business Insider. Acest oraş păstrează aerul timpurilor trecute,fiind şi singura cetate medievală încă locuită din Europa. Dacă ajungeţi aici,puteţi vizita Turnul cu Ceas,Casa Veneţiană şi bineînţeles,nu rataţi o plimbare pe Scara Acoperită,până la Şcoala din Deal.

 2. Timişoara

“Oraşul premierelor”este perfect pentru un city break în care sădescoperiţi farmecul arhitecturii şi al modului de viaţă din vestul ţării. Fie că alegeţi să vă plimbaţi prin pieţele şi parcurile Timişoarei,să descoperiţi atracţii turistice precum Catedrala Catolică,Monumentul Sfintei Treimi sau Palatul Baroc (Muzeul de Artă) sau să participaţi la evenimentele desfăşurate aici (Festivalul Interantional de Dans,Oktoberfest,Festivalul Vinului),Timişoara este alegerea perfectă pentru o scurtă vacanţă de toamnă.

ecfcfac61076271f9bce148cfc1ec25f jpg jpeg

3. Cluj

Descoperiţi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării şi un important centru universitar din România. Dacă petreceţi doar câteva zile în Cluj,vizitaţi Biserica Franciscană,Grădina Botanică,Bastionul Croitorilor şi treceţi şi pe la Universitatea Babeş Bolyai. Toamna aceasta,la Cluj se organizează cea de-a 5-a ediţie a Transilvania Salsa Festival,între 21 şi 23 octombrie şi sunt aşteptaţi pasionaţi de dans din întrega ţară,dar şi din străinătate.

9b12f1e614fda6ca1e63eb509ba52ad0 jpg jpeg

 4. Alba Iulia

Un oraş care respiră istorie,care păstrează amprenta trecutului,însă care ştie să trăiască în prezent. În Alba Iulia puteţi vizita atracţii istorice precum Cetatea Alba Carolina,Castrul Român,Cetatea Medievală,păstrând atenţia pentru detalii şi pentru eforturile făcute de autorităţi de renovare a aspectului oraşului. În plus,Banca Mondială susţine Albă Iulia în dezvoltarea sa,ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru a vizita acest oraş. 

37882d9a2ccbb04f0cafc24415a5f9d0 jpg jpeg

 5. Iaşi

Pentru cei mai romantici,un weekend prelungit în Iaşi este city break-ul perfect. Faceţi o plimbare prin Copou,prin Grădina Botanică,opriţi-vă la una dintre cafenele boeme de pe străduţe întortocheate,vizitaţi Muzeul Unirii sau mergeţi la o piesă de teatru la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri”.

4b4fa10741bf96f397701e74e92c02c0 jpg jpeg


Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg