Topul destinaţiilor din România preferate de români pentru mini-vacanţa de 1 Mai

1 62509 original jpg jpeg

Aproximativ 69% dintre românii care au luat parte la un studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro, sărbătoresc Ziua Internaţională a Muncii cu o mini-vacanţă alături de cei dragi.

În topul destinaţiilor din România preferate de români pentru mini-vacanţa de 1 Mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei şi Delta Dunării. Contrar aşteptărilor, aproximativ jumătate din respondenţi îşi doresc o vacanţă la munte, şi nu la mare.

Totuşi, peste 30% dintre participanţii la studiu nu îşi planifică nicio ieşire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa bugetului.

Activitatea principală de mini-vacanţă: drumeţiile şi petrecerile

La capitolul activităţi,drumeţiile şi petrecerile ocupă locul principal pentru mini-vacanţa de 1 Mai. Alte activităţi apreciate sunt picnicul,grătarul şi focul de tabără. Cei mai mulţi doresc să îşi petreacă vacanţa alături de familie (41,9%),în timp ce un sfert dintre respondenţi preferă petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener. 17% au răspuns că doresc să petreacă alături de colegii de serviciu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 630 de respondenţi din România,care au participat online la completarea chestionarului în perioada 16.04.2015-26.04.2015.