Turist în Bucovina: Credinţă, tradiţii şi peisaje de poveste!

1 64299 original jpg jpeg

Bucovina este una dintre cele mai atractive şi frecventate zone turistice ale României, vestită în întreaga lume... În ţinutul bucovinean, istoria se împleteşte cu legenda şi păstrează mărturii ale prezenţei omului din cele mai vechi timpuri.

Cu siguranţă cele mai vizitate locuri rămân mănăstirile atât de celebre ale zonei,însă apreciate sunt şi meşteşugurile,şi plimbarea cu mocăniţa Huţulca din Moldoviţa.

Lacul Roşu şi Cheile Bicazului,atracţii în drum spre Bucovina

Descoperirea zonei a început pentru noi în drumul spre pitoreasca Bucovină cu o oprire la Lacul Roşu. Este cel mai mare lac natural montan din România,numele provenind de la Pârâul Roşu,care traversează roci de culoare roşie,bogate în oxizi şi hidroxizi de fier. Pentru agrement,puteţi alege o plimbare cu barca pentru a admira cioturile ieşite din apă,care lasă impresia că acolo s-a aflat cândva o civilizaţie lacustră.

Cheile Bicazului,de o frumuseţe aparte,fac legătura între Transilvania şi Moldova. Încep în aval de Lacul Roşu şi continuă pe Valea Rarăului. Având o lungime de opt km,Cheile Bicazului fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş,ce conţin arii protejate ca:Lacul Roşu,Cheile Bicazului şi Hăşmaşu Mare,adăpostind peşterile Neagră şi Cascada.

Citeşte mai multe AICI.