Utqiagvik, oraşul unde o noapte durează 65 de zile. Unde se află

1 84648 original jpg jpeg

La prima vedere, oraşul Utqiagvik poate părea un oraş arctic. Este frig, dar frig rău, cu permafrost predominant pe tot parcursul anului. Oraşul Utqiagvik este unul dintre cele mai înnorate şi sumbre locuri de pe Pământ. Utqiagvik, oraşul unde o noapte durează 65 de zile, se află în America.

Cu toate că în oraş climatul este neiertător, Utqiagvik are peste 4000 de cetăţeni, majoritatea fiind oameni nativi din Alaska. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai nordice comunităţi publice din lume. Utqiagvik este situat chiar la nordul tării, transformându-l în cel mai nordic oraş din Statele Unite.

Oamenii din Utqiagvik sunt cu siguranţă mândri de poziţia oraşului. Motto-ul lor este "Oraşul cel mai nordic din America". Anterior cunoscut sub numele de Barrow, oraşul Utqiagvik este centrul economic al Borsei Nordului.

image
image

Unii oameni ajută la operaţiunile cu petrol, alţii se bazează pe munca guvernamentală, iar restul se bazează pe turism. Şi s-ar putea să te întrebi de ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat, în nord, cu un climat atât de neiertător?

Utqiagvik, oraşul unde o noapte durează 65 de zile

Ca şi în alte oraşe arctice, Utqiagvik găzuieşte câteva fenomene naturale legate de soare şi de ciclul zi-noapte. Unul dintre evenimentele cele mai proeminente este soarele de la miezul nopţii.

image
image
image

Soarele de la miezul nopţii are loc în lunile de vară din cercul Arctic. În acel moment, soarele se înalţă pentru 24 de ore, ceea ce înseamnă că la miezul nopţii, soarele este vizibil (dacă vremea este bună). În acest timp, multe oraşe din Arctica găzduiesc diverse evenimente şi festivaluri pentru a atrage turiştii care doresc să experimenteze momentul magic de a vedea soarele noaptea.

Cu toate acestea, soarele la miezul nopţii nu este singurul eveniment care face ca Utqiagvik să iasă în evidenţă. Spre deosebire de alte oraşe din Alaska, Utqiagvik este situat atât de departe în nord, încât în timpul lunilor de iarnă se află o noapte neobişnuit de lungă. O noapte care durează 65 de zile!

În 2018, soarele a apus pentru ultima oară pe 18 noiembrie. Oraşul s-a scufundat în noaptea lungă de 65 de zile şi va vedea răsăritul abia pe 23 ianuarie 2019. Şi chiar şi atunci soarele va apărea puţin pe linia orizontului şi se va întoarce pe deplin abia după o săptămână.

În prima jumătate a nopţii polare, dimensiunea crepusculului scade, iar în jurul Crăciunului, la solstiţiul de iarnă, amurgul din Utqiagvik durează 3 ore. Aceasta înseamnă că oraşul nu va fi complet aruncat în întuneric, cantitatea de lumină fiind foarte mică.

Din fericire, locuitorii oraşului sunt obişnuiţi cu perioadele îndelungate de întuneric şi, după ce au văzut soarele în ianuarie, pot aştepta din nou la soarele de la miezul nopţii.

Sursa: boredpanda.com