Vacanţe în Europa în 2016 - cele mai sigure destinaţii

1 65997 original jpg jpeg

Mii de turişti din întreaga lume îşi anulează sau îşi modifică planurile de vacanţă în Europa în 2016 din cauza tragediilor care au avut loc la Paris şi Tunisia. Există totuşi câteva destinaţii sigure. Iată care sunt acestea!

Cu siguranţă ţi-ai pus întrebarea „Unde o să-mi petrec vacanţa în 2016?“,având în vedere evenimentele care s-au petrecut recent într-unul dintre cele mai vizitate oraşe ale lumii:Paris. Cu toate că în multe ţări riscul unor posibile atentate este ridicat,există câteva pe care le poţi vizita fără nicio grijă.

Vacanţe în Europa în 2016-cele mai sigure destinaţii. Croaţia

Dacă vrei să te bucuri de câteva zile liniştite,să te scalzi în ape de culoarea safirului şi să străbaţi aleile din unele dintre cele mai vechi oraşe ale Europei,Croaţia este locul potrivit pentru a transforma aceste dorinţe în realitate. Poziţionată între Balcani şi Europa Centrală,această ţară a dus la dispute ale mai multor Regate,imperii şi republici pentru milenii. Moştenirea culturală bogată pe care o găseşti în Croaţia te va purta pe culmi nemaivăzute.

Extraordinara coastă-insulă a Croaţiei este indiscutabil principala sa atracţie. În funcţie de bugetul de care dispui,poţi să-ţi petreci zilele de vacanţă pe iahturi de lux sau să mergi în excursii,pentru a descoperi frumuseţea ţării.

Vacanţe în Europa în 2016-cele mai sigure destinaţii. Bulgaria

Eşti în căutarea unei destinaţii ieftine? Dacă nu ai ajuns încă în Bulgaria,acum e momentul. E foarte aproapte de România,iar preţurile sunt mici,în comparaţia cu cele care se găsesc în staţiunile de pe litoralul românesc. Mai mult,Bulgaria este una dintre puţinele ţări exotice din Europa,ca urmare a faptului că acesta are plajesublime,biserici minunate şi diverse posibilităţi de recreere. Poţi să vizitezi Sofia-capitala şi unul dintre cele mai vechi oraţe din Europa;Rousse-cunoscut sub numele de „Mica Vienă“,centrul oraşului oferă un ansamblu arhitectural impresionant care nu se mai găseşte nicăieri în Bulgaria;Pleven-un oraş istoric,renumit pentru monumentele sale şi pentru parcurile sale frumoase;Sunny Beach-cea mai mare staţiune din Bulgaria;Veliko Tarnovo-un oraş pitoresc care se află în apropierea râului Yantra şi Balcic – unde se găseşte palatul regal,acolo unde regina Maria îşi primea prietenii artişti.

Vacanţe în Europa în 2016-cele mai sigure destinaţii. Portugalia

Cu plaje cu nisip auriu şi fin şi peisaje care-ţi taie respiraţia Portugalia şi-a păstrat locul pe harta vacanţelorpreferate de turiştii din întreaga lume. Şi dacă toate acestea nu sunt suficiente să te convingă să-ţi petreci vacanţa aici în 2016,iată un argument care să te convingă:ţara este „inundată“ de soare în jur de 300 de zile pe an. Una dintre cele mai frumoase zone pe care trebuie s-o vizitezi este Algarve,din sudul ţării.

Aceasta este împânzită de golfuri de nisip,multe dintre ele izolate. Poţi face baie în apa rece a Atlanticului şi să te bucuri de linişte. Poţi alege să locuieşti în oraşe mari,pline de viaţă,sau în satele de pescari. Un oraş cu încărcătura istorică este Lisabona,capitala Portugaliei,numai bună de vizitat de cei fascinaţi de monumente istorice. Iar dacă vrei să guşti unul dintre cele mai bune vinuri,fă-ţi timp şi mergi în Porto,oraşul vinurilor.