Trucuri simple să previi formarea de gheaţă în exces în congelator. Ce greşeli de utilizare îţi afectează aparatul şi gustul alimentelor

1 shutterstock 1879896553 jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat vreodată să nu mai poţi scoate absolut nimic din congelator din caută că este prea îngheţat totul? Nu este singura problemă pe care o creează acumularea de gheaţă în congelator. Află cum să previi afectarea bunei funcţionări a congelatorului!

Gheaţa acumulată în interiorul congelatorului este provocată adesea de umezeala care intră în contact cu serpentinele din interiorul acestuia. Din această cauză, este posibil să observi un miros neplăcut, micşorarea zonei de depozitare şi dificultatea de a închide perfect uşa congelator. Tot această acumuare de gheaţă poate afecta alimentele prin a­şa-numitele arsuri de congelare care schimbă gustul alimentelor. Acest lucru este cauzat de mai mulţi factori, cum ar fi deshidratarea din cauza schimbărilor de temperatură în congelator, expunerea la aer, dar şi de alimentele pe care pe păstrezi în congelator foarte mult timp.

Moduri simple de a preveni formarea unui strat gros de gheaţă în congelator

Pentru a păstra alimentele congelate cât mai proaspete şi a nu fi nevoit să dezgheţi congelatorul mai des urmează aceste sfaturi:

Evită să deschizi prea des congelatorul

La fiecare deschidere de uşă, în congelator intră umiditatea şi iese aerul rece. Umiditatea se transformă rapid în gheaţă. Când temperatura din interiorul congelatorului creşte, acesta trebuie să lucreze în plus pentru a păstra alimentele îngheţate.

Citeşte şi:

Cele mai bune alimente congelate pentru o talie de invidiat. Se prepară uşor şi sunt delicioase!

Cum verifici corect prospeţimea alimentelor de pe piaţă. La ce să fii atent când cumperi vinete

Nu pune alimente calde în congelator

În congelator trebuie să ajungă numai alimente reci. Introducerea unora calde sau fierbinţi poate duce la umiditate în exces. Prin urmare, trebuie să răceşti orice doreşti să depozitezi în congelator.

Depozitează corect alimentele

Într-un congelator organizat, îţi va fi mult mai uşor să găseşti mai repede ceea ce ai nevoie. În plus, scade riscul de a deschide în repetate rânduri congelatorul.

Gheaţa nu se acumulează rapid pe pachetele de alimente dacă le aşezi astfel încât să reduci la minimum spaţiile dintre ele. Pungile de plastic ar trebui să fie mai groase decât cele obişnuite pentru sandvişuri. Înainte de a le pune în congelator, şterge-le pentru a îndepărta umezeala şi pentru a preveni formarea de gheaţă

Info

Gheaţa se formează mai repede într-un congelator umplut până la refuz sau gol.

FOTO: Shuuterstock