Frigiderul te ajută să păstrezi mâncarea gătită proaspătă, îngheţata şi băuturile reci şi numai bune de consumat. Din 1913, frigiderul este un miracol al vieţii, dar nu toate alimentele sunt prietene cu el, unele produse depozitate la temperaturi reci îşi pierd din gust, iar altele calitatea nutritivă. Pentru a evita surprizele nedorite, iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider!

1. Cartofii. Dacă nu ai unde să îţi depozitezi cartofii, alege alt spaţiu în locul frigiderului. Depozitarea cartofilor la temperaturi scăzute nu face decât să modifice gustul şi textura legumelor. Este recomandat să pui cartofii într-o zonă unde aerul circulă.

Citeşte şi: Risipa de hrană, la cote alarmante. Câte alimente rămân neconsumate

2. Pâinea în contact cu temperaturile scăzute se va usca şi o să absoarbă toate mirosurile din frigider. Poţi încerca varianta de a o congela, iar mai apoi să o încălzeşti la cuptorul cu microunde. Acest lucru este valabil şi în cazul cozonacului şi în cazul produselor de patiserie similare.

3. Usturoiul. La fel ca în cazul cepei, pentru a se menţine proaspăt, usturoiul are nevoie să stea într-un loc în care circulă aerul. Este suficient să îl păstrezi într-o plasă sau pe un raft. De asemenea, dacă vrei să te asiguri că vei avea usturoi în casă, la nevoie, zdrobeşte câţiva căţei, amestecă-i cu ulei şi depozitează-i în congelator.

4. Cafeaua trebuie păstrată într-un borcan sau într-o pungă specială. Dacă o vei pune în frigider, aroma ei va intra în alte alimente şi le va schimba aroma. Este recomandat să pui zaţ de cafea în frigider decât în momentul în care îţi doreşti să schimbi mirosul frigierului.