Tusea încă persistă, deși răceala a trecut? Boli care se manifestă astfel

Există mai multe motive pentru care tusea încă se manifestă, deși răceala ți-a trecut. Iată câteva dintre ele, potrivit medicului Scott T. Burger, din Statele Unite ale Americii! 

image

Tusea este unul dintre cele mai comune simptome specifice virozelor respiratorii, gripei și bolilor pulmonare. Se manifestă când organismul încearcă să elimine unele substanțe și poate să persiste chiar și după ce răceala a trecut. De ce se întâmplă acest lucru? Dr. Scott T. Burger, de la Universitatea Maryland, SUA, spune ce s-ar putea afla în spatele acestui simptom. 

Citește și: Soluții simple pentru tusea rebelă 

Producție excesivă de mucus 

Una dintre explicațiile pentru care tusea încă se manifestă, chiar și după ce simptomele răcealii au trecut, este că organismul încă încearcă să scape de producția excesivă de mucus.

„Organismul face o treabă excelentă! În general, luptă împotriva virușilor rapid, dar dacă acest simptom persistă, corpul încearcă să curețe mucusul excesiv care a fost produs de virus‟, explică specialistul, care adaugă că gâtul iritat poate provoca, de asemenea, tuse persistentă. 

INFO: Tusea persistentă, care durează chiar și săptămâni întregi, poate fi un simptom de pneumonie. În acest caz, este necesar tratamentul recomandat de medic. 

Bronșită

Răceala dispare, dar tusea încă persistă? Bronșita poate fi un motiv pentru care acest simptom încă se manifestă. Potrivit „Healthline‟, bronșita este un tip ce infecție care poate irita și inflama bronhiile, ceea ce provoacă tuse. De cele mai multe ori, poate fi confundată cu răceala, deoarece simptomele pot fi similare. În această situație, tratamentul recomandat de medic este cel potrivit. 

Reflux gastroesofagian 

Tusea seacă și persistentă poate fi un simptom al bolii de reflux gastroesofagian. Se manifestă când acidul din stomac ajunge în gât și acesta se irită. Potrivit „Verywell Health‟, îți dai seama dacă te confrunți cu această problemă, dacă pe lângă tusea persistentă, ai și arsuri la stomac, dureri în piept, răgușeală, dureri la înghițire și/sau dificultăți de respirație. 

Vezi și: Ceaiul de ceapă, remediul care te scapă de tuse și de durerea în gât. Cum îl faci bun la gust 

Astm bronșic 

Tusea persistentă poate fi un simptom de astm bronșic, potrivit „Best Life‟. În general, persoanele diagnosticate cu acest tip de astm își tratează tusea numai cu tratamentul prescris de medic.

În tratamentul bolilor respiratorii, se recomandă, mai ales, terapia prin inhalare, informează „Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie‟. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg