Tusea încă persistă, deși răceala a trecut? Boli care se manifestă astfel

Există mai multe motive pentru care tusea încă se manifestă, deși răceala ți-a trecut. Iată câteva dintre ele, potrivit medicului Scott T. Burger, din Statele Unite ale Americii! 

image

Tusea este unul dintre cele mai comune simptome specifice virozelor respiratorii, gripei și bolilor pulmonare. Se manifestă când organismul încearcă să elimine unele substanțe și poate să persiste chiar și după ce răceala a trecut. De ce se întâmplă acest lucru? Dr. Scott T. Burger, de la Universitatea Maryland, SUA, spune ce s-ar putea afla în spatele acestui simptom. 

Citește și: Soluții simple pentru tusea rebelă 

Producție excesivă de mucus 

Una dintre explicațiile pentru care tusea încă se manifestă, chiar și după ce simptomele răcealii au trecut, este că organismul încă încearcă să scape de producția excesivă de mucus.

„Organismul face o treabă excelentă! În general, luptă împotriva virușilor rapid, dar dacă acest simptom persistă, corpul încearcă să curețe mucusul excesiv care a fost produs de virus‟, explică specialistul, care adaugă că gâtul iritat poate provoca, de asemenea, tuse persistentă. 

INFO: Tusea persistentă, care durează chiar și săptămâni întregi, poate fi un simptom de pneumonie. În acest caz, este necesar tratamentul recomandat de medic. 

Bronșită

Răceala dispare, dar tusea încă persistă? Bronșita poate fi un motiv pentru care acest simptom încă se manifestă. Potrivit „Healthline‟, bronșita este un tip ce infecție care poate irita și inflama bronhiile, ceea ce provoacă tuse. De cele mai multe ori, poate fi confundată cu răceala, deoarece simptomele pot fi similare. În această situație, tratamentul recomandat de medic este cel potrivit. 

Reflux gastroesofagian 

Tusea seacă și persistentă poate fi un simptom al bolii de reflux gastroesofagian. Se manifestă când acidul din stomac ajunge în gât și acesta se irită. Potrivit „Verywell Health‟, îți dai seama dacă te confrunți cu această problemă, dacă pe lângă tusea persistentă, ai și arsuri la stomac, dureri în piept, răgușeală, dureri la înghițire și/sau dificultăți de respirație. 

Vezi și: Ceaiul de ceapă, remediul care te scapă de tuse și de durerea în gât. Cum îl faci bun la gust 

Astm bronșic 

Tusea persistentă poate fi un simptom de astm bronșic, potrivit „Best Life‟. În general, persoanele diagnosticate cu acest tip de astm își tratează tusea numai cu tratamentul prescris de medic.

În tratamentul bolilor respiratorii, se recomandă, mai ales, terapia prin inhalare, informează „Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie‟. 

Sursă foto: Shutterstock