Machiajul care te ajută să pari mai slabă la faţă. Cum te joci cu umbre şi lumini
Sunt situaţii când unele vedete surprinse fără machiaj arată pur şi simplu diferit. De ce? Pentru că atunci când poartă machiaj, chipurile lor sunt lipsite de imperfecţiuni. Cel mai adesea apelează la tehnica de machiaj care te face mai slabă, extrem de eficientă, însă trebuie să fie executată corect.
Make-up artiştii recomandă aceste trucuri care îţi pot subţia considerabil fizionomia. Toate pun accent pe evidenţierea calităţilor feţei şi te învaţă să te joci corect cu proporţiile şi cu tonurile de culori. Un machiaj care te face mai slabă are la bază iluzia optică. Secretul este să te foloseşti de lumini!
Pare complicat, dar după ce stăpâneşti trucurile de machiaj, o să vezi că lucrurile nu sunt imposibile. Sculptarea fizionomiei este, într-adevăr, o artă. Dacă deţii cât de puţin talent şi exersezi suficient, poţi realiza un machiaj care îţi poate subţia trăsăturile feţei, ca şi când ai fi slăbit cu aproximativ 4-5 kilograme.
Înainte de a începe tehnica de machiaj, îndepărtează foarte bine resturile de produse cosmetice şi de îngrijire de pe faţă. Aplică apoi o cremă hidratantă, anticearcăn şi fond de ten, ca să ascunzi micile imperfecţiuni.
Mizează pe nuanţe mai închise
Se ştie că hainele închise la culoare îţi subţiază silueta. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu nuanţele reci şi pământii folosite în machiaj. Profită de acest avantaj şi investeşte într-o trusă de produse cosmetice, care să includă farduri pentru contur cu două tonuri mai închise decât tenul tău, un iluminator şi un anticearcăn. Poţi adăuga şi produse tip pudră, pentru a defini trăsăturile şi fixa machiajul. Pensula cu care faci jocurile de umbre trebuie să fie una de calitate, ca să poată estompa şi combina bine nuanţele.
Accentuează feminitatea pomentilor
Ca să maschezi faptul că ai obrajii plini, conturează-ţi pomeţii cu un fard de obraz mai închis cu două-trei tonuri decât culoarea pielii, începând din centrul obrazului, până ajungi în sus, pe diagonală, chiar aproape de ureche.
Ţuguiază buzele când trasezi conturul şi nu uita să estompezi uşor cu pensula. Cu cât te duci cu tuşa de culoare mai sus, cu atât mai intens va fi efectul de subţiere.
Trucuri pentru subţierea nasului şi bărbiei
Dai impresia unui nas finuţ, dacă trasezi două linii mai închise cu creion contur pe părţile laterale ale podului nazal şi te opreşti în zona nărilor. Pe nas, trasează o tuşă verticală cu iluminatorul, apoi blenduieste culorile, ca să dai impresia de umbre.
În nicio poză nu vei mai apărea cu bărbia dublată, dacă aplici un fond de ten mai închis pe linia bărbiei. Astfel separi faţă de gât şi conferi o formă armonioasă chipului.
Începe de sub ureche şi colorează un pic pielea şi în zona gâtului. Respectă linia curbată a maxilarului şi uniformizează nuanţele, ca să creezi un aspect natural. Pentru un plus de efect, aplică puţin iluminator în partea de jos a bărbiei.
Ajustează forma sprâncenelor
Optează pentru o formă uşor arcuită, pentru că echilibrează proporţiile feţei. Sprâncenele drepte pun accentul pe formele pline ale feţei.
@shutterstock, instagram