Sub semnul magiei

În luna martie, natura revine la viaţă, iar spiritele se dezlănţuiesc de sub îngheţul iernii. Energiile sunt amplificate de câteva fenomene astronomice, printre care echinocţiul de primăvară, din data de 20 martie. Tradiţional, acest moment este unul de armonie şi de echilibru, de reluare a legăturii omului cu natura, cu tot ce este viu şi frumos creat pe pământ. Ezoteriştii susţin că în ziua de 20 martie, oamenii simt energii diferite, noi, ciudate la prima vedere, dar pătrunzătoare, care le schimbă starea de spirit în totalitate şi îi îndeamnă spre introspecţie. Este momentul în care vrăjitoarele îşi pun dorinţe la miezul nopţii şi rostesc tot felul de incantaţii, pentru a-i fermeca pe cei cărora le-au pus gând rău. De aceea, se spune că nu trebuie să accepţi nimic în dar în acestă zi.

O lună cu ghinion în dragoste

Tot în luna martie, se spune că nu e de bun augur ca cineva să se îndrăgostească sau să se logodească, căci fericirea nu va fi veşnică. Îndrăgostiţii trebuie să îşi ferească privirile unul de celălalt şi să se evite reciproc. Dacă se vor săruta sau se vor atinge, riscă să fie despărţiţi în viitor de spirite malefice.

Cum ţii farmecele la distanţă

În popor, se spune că ograda trebuie curăţată cu ceapă şi usturoi, la fel cum se procedează şi de Sfântul Andrei. Trebuie uns şi cel mai ascuns ungher pentru alungarea celui rău. Chiar şi animalele trebuie descântate şi pregătite, pentru că în luna asta se schimbă soarele. Oamenii superstiţioşi preferă să îşi poarte haine pe dos, pentru a fi feriţi de deochi. La sate, ei obişnuiesc să lege un fir roşu de uşa casei şi să bea agheasmă care să îi ferească de vrăji şi farmece necurate. Dacă simţi că eşti ţinta unui farmec, presară sare în jurul casei pentru a alunga orice urmă negativă şi poartă cu tine o piatră norocoasă, care să te apere de deochi. În caz că ai probleme de sănătate a căror cauză rămâne necunoscută, e bine ca cineva foarte apropiat să îţi citească un descântec şi să îţi stingă cărbuni.


Sursă foto: www.ripleys.com