În dorinţa de a arăta cât mai bine, atât femeile cât şi bărbaţii apelează la multe diete pentru a slăbi într-un timp cât mai scurt. În general, curele de slăbit extreme nu fac altceva decât să elimine apa din organism, iar mai apoi să apară cunoscutul efect „yo-yo‟, mai exact apariţia mai multor kilograme în plus, faţă de câte au fost înainte. Pe lângă faptul că nu dau rezultate pe termen lung, unele diete ne pot pune sănătatea şi viaţa în pericol şi nu sunt recomandate de nutriţionişti, în ciuda faptului că acestea circulă pe Internet.

Dieta cu cafea

Acest plan alimentar presupune consumul de cel puţin trei cafele pe zi, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi. Poţi consuma câte cafele vrei pe zi, câtă vreme sunt cel puţin trei la număr. Pe lângă consumul excesiv de cafea, planul alimentar are la bază evitarea carbohidraţilor şi a alimentelor procesate. Dieta poate avea rezultate, însă cafeaua poate declanşa iritaţii digestive, probleme de inimă sau arsuri la stomac. Totodată, consumul excesiv de cofeină duce la creşterea tensiunii, la apariţia palpitaţiilor şi la deshidratare.

Dieta cu oţet

Lord Byron a fost renumit pentru poeziile şi pentru activitatea sa din politică, dar şi pentru invenţia dietei cu oţet. Principiul acestei diete este consumul de oţet din belşug, asociat cu câte o ceaşcă de ceai şi cu un ou crud. Această combinaţie provoacă pierderea apetitului şi implicit creşterea în greutate. De ce este periculos? Consumul de oţet în cantităţi mari provoacă dezechilibru de potasiu, irită mucoasa stomacului şi provoacă probleme dentare, arată news24.