Invitată la emisiunea "Marius Tucă Show", Mihaela Bilic a făcut mai multe declaraţii cu privire la modul de alimentaţie al omului modern. 

„Când vorbim de adulţi în secolul 21, nu mai există mai mult de maximum trei mese pe zi. Kilogramele în plus eu nu le consider boală. Trebuie să ajungem din nou la acea normalitate poate în care oamenii chiar mâncau o dată în zi. Omenirea asta nu a avut ce să mănânce... de trei mese pe zi nu s-a auzit”, a declarat medicul nutriţionist.

Totodată, ea ne îndeamnă revenim la consumul de carne de porc şi mâncărurile gătite acasă, precum ciorbele şi tocăniţele.

„La prânz, un fel de mâncare, că e ciorbă, că e salată... două feluri de mâncare poate înseamna două mese. Felul unic e perfect", a mai precizat aceasta. 

„Un lucru foarte bun ca şi fel de a găti, fiertul, înăbuşitul este extrem de sănătos, dar nu trebuie să punem acolo grăsime. Tocana e o ciorbă mai groasă”, a adăugat ea.

Nu este pentru prima dată când medicul nutriţionist susţine că putem slăbi uşor cu ajutorul preparatelor româneşti. 

"Ciorba pare un preparat demodat si mulţi o evită pe motiv că "umflă burta" Măcar de-ar fi umflată cu ciorbă, pentru că asta înseamnă apă multă. Drept este că ciorba stă în stomac dublu perioadei de timp faţă de felul doi, dar eu cred că asta ar trebui să ne bucure: să fii sătul timp mai îndelungat cu jumătate din numărul de calorii ale unui fel principal, ăsta e "paradoxul ciorbei", este de părere Mihaela Bilic.

După părerea ei, slăbitul a devenit o obsesie. Nu ştim să facem faţă mâncării, când trăim în abundenţă.

"Noi nu ştim să facem faţă mâncării, când trăim în abundenţă. Ştim foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm, culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul ştie să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este, când suntem înconjuraţi de bunătăţuri şi când suntem înconjuraţi de mâncare toate simţurile noastre se activează şi o vrem", a mai spus ea.

Sursă: mediafax.ro