Invitată în cadrul emisiunii lui Marius Tucă, medicul nutriţionist a dezvăluit că femeile care îşi doresc să aibă o siluetă de invidiat pot să slăbească uşor cu doar două mese pe zi. Este important, însă, ca acestea să fie formate doar din ciorbă. 
 
Dieta pe bază de ciorbă sau ”dieta omului sărac” este un regim alimentar ce vă ajută să topiţi kilogramele în plus. 
 
”Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceţi această experienţă pentru voi”, a spus Mihaela Bilic susţinând, de asemenea, că secretul este perseverenţa în cazul acestei diete: ”Adică perseverenţa trebuie să fie de 100 de zile, pentru că se spune că doar atunci e schimbare”.
 
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic consideră că ciorba este cel mai echilibrat preparat alimentar din lume, întrucât este suficient de saţioasă cât să limiteze gustările ce pot aduce un aport caloric ridicat. 
 
”E hrănitoare, dietetică, echilibrată, bună pentru detox, slăbit sau mâncat sănătos. În şase luni de zile eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. Încercaţi cu două ciorbe pe zi, şi dimineaţa o cafea cu lapte, şi veţi slăbi mai mult de 30 de kilograme în şase luni”, a mai spus ea.
 
Aşadar, persoanele care doresc să slăbeasă rapid pot să consume orice fel de ciorbă, de două ori pe zi, dulce sau acră, iar dacă vă plac şi ardeii iuţi e perfect, întrucât aceştia sporesc arderile. 
 
Ulterior, după ce ai topit kilogramele dorite este important să te menţii şi să rămâi acolo, motiv pentru care este musai să adopţi treptat un stil de viaţă sănătos, lipsit de orice fel de exces.